Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat mukana Hangon veneonnettomuuden pelastustoimissa

Suomen Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihurin apuvene ehti ensimmäisenä Hangon Poker Run -veneilytapahtumassa lauantaina sattuneen onnettomuuden tapahtumapaikalle. Vapaaehtoiset meripelastajat aloittivat pahimmin loukkaantuneen elvytystoimenpiteet.

Lauantaina 8.8. kello 12.30 Hangossa Poker Run -veneiden nopeusmittausradalla tapahtui onnettomuus, jossa yksi kilpaveneistä törmäsi tapahtumaa seuraamassa olleeseen yleisöveneeseen. Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihurin apuvene Antti oli tapahtumahetkellä muutaman kymmenen metrin päässä ja saapui onnettomuuspaikalle noin 15 sekunnissa ensimmäisenä pelastusyksikkönä.

Apuveneen kahden hengen vapaaehtoinen miehistö pelasti onnettomuudessa pahimmin loukkaantuneen vedestä ja siirsi hänet emoalukseen, jossa käynnistettiin elvytystoimenpiteet välittömästi.

Loukkaantunut siirrettiin edelleen Rajavartiolaitoksen partioveneeseen, jolla hänet kuljetettiin rantaan. Jenny Wihurin miehistön ensiapuryhmä seurasi uhrin mukana jatkaen elvytystä kunnes hänet luovutettiin ambulanssin ensihoitohenkilöstölle.

Pelastusristeilijä Jenny Wihurin vapaaehtoiselle miehistölle on järjestetty purkutilaisuus ja tarjottu kriisiapua.

Meripelastusseura osallistui Poker Run -tapahtuman vesialueen turvaamiseen yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa. Mukana tapahtumareitin varrella oli Jenny Wihurin lisäksi neljä muuta vapaaehtoista meripelastusvenettä Suomenlahden alueelta.

Länsi-Uudenmaan Poliisilaitos vastaa onnettomuuden tutkinnasta sekä siitä tiedottamisesta. Myös Onnettomuustutkintakeskus on käynnistänyt alustavan turvallisuustutkinnan.