Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat esittäytyvät Uivassa

Meripelastusseura esittelee vapaaehtoista meripelastustoimintaa Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 13.-16. elokuuta. Meidät löydät laituripaikalta C48.

Uivassa vuorottelevat Helsingin Meripelastusyhdistyksen PV3-luokan pelastusalus Aisko ja Espoon Meripelastajien PV4-luokan alus Emmi. Aluksemme esittäytyvät laituripaikalla C48, ja niiden esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet.

PV3-luokan uudet tulokkaat

Esillä olevista aluksista PV Aisko edustaa uutta pelastusalusten sarjaa, jota Meripelastusseura hankkii lisää tulevina vuosina Kokkolassa toimivalta Kewatec AluBoatilta. Aiskon uudet sisarukset ovat tänä vuonna Konnevedelle pelastustehtäviin päässyt PV Tommi ja Kemiönsaaressa työnsä juuri aloittanut PV Mona. Seuraavat sarjan pelastusaluksista ovat Meri-Lapin Tornion pelastusasemalle ja Tammisaareen rakennettavat alukset. Kutsummekin kaikki meripelastustoiminnasta kiinnostuneet uusien pelastusalusten tukijoiksi – ryhdy yhteiskuntavastuulliseksi laivanvarustajaksi!

Kymmenmetrisissä, alumiinirunkoisissa pelastusaluksissa on meripelastusvarustus, joka sisältää kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiapuvarusteet. Alukset on varustettu hydraulisesti avattavalla keulaportilla, joka parantaa veneen operatiivisia ominaisuuksia ja lisää toimintakykyä. Valittavissa on kaksi eri propulsioratkaisua: vesisuihku tai perämoottori, joista Aiskossa on vesisuihku. Meripelastusseuran alusluokituksessa PV3-luokkaan kuuluvien alusten huippunopeus on vähintään 42 solmua perämoottoriratkaisulla ja 35 solmua dieseljet-propulsiolla.

Työteliäät pääkaupunkiseudun vapaaehtoiset esittelijöinä

Pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistykset kuuluvat Meripelastusseuran eniten pelastus- ja avunantotehtäviä vuosittain suorittaviin yhdistyksiin. Tänä vuonna pääkaupunkiseudun pelastusasemilta on lähdetty tehtäville 220 kertaa ja apua on saanut 492 vesilläliikkujaa. Koko maassa Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat kuluvalla kaudella hoitaneet 1364 eriasteista pelastus- ja avustustehtävää, joissa apua on saanut 2879 ihmistä. Vapaaehtoiset meripelastajat tekevät työtään vapaaehtoistyönä korvauksetta.

Nähdään Uivassa!

Uiva on avoinna torstaina 13.8. klo 12-20, perjantaina klo 12-20, lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina 16.8. klo 10-18 osoitteessa Vattuniemen puistotie 1.

Huomioithan, että kaikki pelastusalukset ovat myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos pelastusalus ei ole paikalla käyntisi aikaan, on se joutunut lähtemään pelastustehtävälle.

Tervetuloa tapaamaan Suomenlahden vapaaehtoisia sekä kuulemaan lisää meripelastusharrastuksesta ja Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelusta!

Lisätietoja Uivasta ja monista tavoista tukea vapaaehtoisia meripelastajia antaa Sari Leppävuori, puh. 050 572 4881 tai sari.leppavuori@meripelastus.fi.