Siirry pääsisältöön

Uudet PV3-luokan pelastusveneet käyttöön

Meripelastusseuran uusimman PV3-luokan pelastusveneen käyttäjäkoulutus pidettiin viikonloppuna Bågaskärin toimintakeskuksessa. Sunnuntaina alus suuntasi tuoreen miehistönsä kanssa kohti Kemiönsaaren asemapaikkaansa.

Sekä Kemiönsaaren dieseljet-propulsiolla kulkeva PV3 että Konnevedelle sijoitettava sarjan ensimmäinen perämoottoreilla varustettu vene on nyt vastaanotettu, ja ne aloittavat päivystyksen asemillaan kesäkuun aikana. Konneveden miehistön käyttäjäkoulutus järjestetään tulevana viikonloppuna.

PV3 valmiina lähtemään Kemiönsaaren meripelastusasemalle (kuva Tuomas Kalanti).
Kemiönsaaren miehistön käyttäjäkoulutusta (kuva Tuomas Kalanti).

 

PV3-sarjan ensimmäinen alus, PV Aisko on ollut Helsingin Meripelastusyhdistyksen käytössä jo viime kesästä lähtien, ja se suoritti viime kaudella 75 pelastus- ja avustustehtävää. Sarjan seuraavat veneet sijoitetaan suunnitelmien mukaan Tornioon ja Tammisaareen, ja ne valmistuvat kesällä 2021.

PV Aisko ja Konneveden pelastusvene Helsingin Matosaaren asemalla (kuva Sari Leppävuori).

Ryhdy Laivanvarustajaksi

Uusien pelastusalusten hankinta on Meripelastusseuralle iso taloudellinen ponnistus. STEA:n veikkausvoittovaroista myöntämä tuki kattaa hankintakustannuksista 70 prosenttia. Loput on Meripelastusseuran ja jäsenyhdistysten rahoitettava itse. Etsimmekin nyt tukijoita seuraavien pelastusalusten hankinnan omavastuuosuuksien kattamiseksi. Seuraavat uudet alukset sijoitetaan Meri-Lapin Tornion (PV3), Tammisaaren (PV3) ja Pirkanmaan Valkeakosken (PV2) pelastusasemille. Voisitko sinä tai yrityksesi olla uuden pelastusveneen Laivanvarustaja? Lue lisää

https://meripelastus.fi/laivanvarustaja/