Siirry pääsisältöön

Kemiönsaari odottaa uutta pelastusalusta malttamattomana

Meripelastusseuran uuden PV3-pelastusalussarjan toinen, Konnevedelle sijoitettava vene on juuri otettu vastaan ja kolmas, Kemiönsaaren meripelastajien käyttöön tuleva alus valmistuu keväällä.

Sarjan ensimmäinen pelastusalus aloitti päivystyksen Helsingissä kesäkuun alussa ja suoritti juuri päättyneellä kaudella 75 pelastus- ja avustustehtävää. Aiskoksi nimetty vene vaikutti varmasti myös siihen, että Helsingin Meripelastusyhdistys oli vuonna 2019 Meripelastusseuran eniten tehtäviä hoitanut paikallisyhdistys. Yhdistyksen vastavalitun puheenjohtajan Melinda Palomaan mukaan miehistöt ovatkin todella tyytyväisiä uuteen työvälineeseen.

Kemiönsaaren vapaaehtoiset meripelastajat ovat odottaneet uutta pelastusalusta jo pitkään. Ensi keväänä odotus palkitaan.
– Saamme luotettavan ja nykyistä tehokkaamman ja järeämmän työvälineen, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Carl-Johan Storm tyytyväisenä. – Hytillinen vene on myös miehistölle mukavampi.

Kymmenmetrisessä, alumiinirunkoisessa pelastusaluksessa on meripelastusvarustus, joka sisältää kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiapuvarusteet. Alus on varustettu hydraulisesti avattavalla keulaportilla, joka parantaa sen operatiivisia ominaisuuksia ja lisää toimintakykyä. Kokkolassa toimivan Kewatec AluBoatin rakentamassa veneessä on dieseljet-propulsio ja sen huippunopeus on 35 solmua.

Kemiönsaari on Salon eteläpuolella sijaitseva, 3 000 saaresta koostuva saaristokunta. Saarista vain noin 25 on asuttuja ympäri vuoden, mutta kesäkaudella saaristo täyttyy matkaveneilijöistä ja muista vierailijoista. Nopealle ja tehokkaalle pelastusalukselle on varmasti kysyntää.

Kemiönsaaren Meripelastajat hoitivat tänä vuonna alueellaan 27 pelastus- ja avustustehtävää. Carl-Johan Storm ei uskalla ennustaa, kuinka paljon uusi pelastusalus tulee kasvattamaan tehtävämäärää.
– Kyllä sillä varmasti vaikutusta on, koska uudella aluksella pystymme suorittamaan monia sellaisia tehtäviä, joihin aiempi, pienehkö avovene ei ole pystynyt.

Kemiönsaaren miehistöjen teoriakoulutus uuden aluksen käyttöön on tarkoitus aloittaa jo hyvissä ajoin keväällä, ja varsinainen käyttäjäkoulutus pidetään Meripelastusseuran toimintakeskuksessa Bågaskärissä toukokuussa.

Suomen Meripelastusseuran laivastoon kuuluu yhteensä 135 alusta; pienistä apuveneistä 24-metriseen pelastusristeilijään. Vanhentuvaa kalustoa on tarve uusia noin 3-5 aluksen vuosivauhtia. Kemiönsaareen sijoitettavan PV3-luokan aluksen hinta on noin 430 000 euroa.

Haluatko antaa vapaaehtoisille meripelastajille joululahjan tai tukea meripelastustoimintaa kuukausilahjoittajana?

Tuellasi varustamme uusia pelastusaluksia, kunnostamme vanhempia sekä hankimme pelastustarvikkeita vapaaehtoisille. Tutustu uuteen lahjoituspalveluun ja anna hyvän tahtosi näkyä – siirry lahjoittamaan tästä

Tukesi meille välittää Nets ja Mobile Pay.