Siirry pääsisältöön

LähiTapiola Pohjoiselta 25 000 euroa Oulun Meripelastajille

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa Oulun Meripelastajille tuleviin kalustoinvestointeihin 25 000 euroa. Lahjoituksen taustalla on vapaaehtoisten meripelastajien toiminnan turvaaminen alueella tulevina vuosina.

– Elämänturvayhtiönä haluamme turvata lähiympäristömme asukkaiden elämää myös merellä, ja vapaaehtoisten meripelastajien työ on erittäin arvokasta niin ennaltaehkäisyn kuin itse pelastus- ja avustustehtävienkin näkökulmasta, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Lahjoituksella yhdistys voi uusia Toppila pelastusaluksen tutka- ja navigointilaitteiston, peruskorjata apuvenettä sekä hankkia käyttöönsä defibrilaattorin.

– LähiTapiola Pohjoisen lahjoituksella parannetaan Oulun alueen meripelastusvalmiutta, ja sillä on suuri merkitys yhdistyksen toiminnan kehittämiselle; lahjoituksen avulla saamme nostettua pelastusveneiden toimintakykyä etsintä- ja pelastustehtävillä sekä jatkettua alusten käyttöikää. Tuki on erityisen tärkeä, koska Meripelastusseuran saama rahoitus on supistunut ja yhdistysten omarahoituksen osuus pelastusveneiden uushankinnassa ja päivityskorjauksissa on kasvanut, taustoittaa Oulun Meripelastajien puheenjohtaja Jari Ikonen.

Lahjoitus mahdollistaa lisäksi kelluvan laiturin hankinnan nopean lähdön veneelle, Varjakalle.

– Kelluva laituri säästää veneen runkoa ja mahdollistaa säännölliset huollot, mutta vastaavasti myös viiveetön lähtö onnistuu hälytyksen tullessa, jatkaa Meripelastusseuran vuoden alusvastaava 2018 Erkki Aho. – Lisäksi voimme päivittää Toppilan navigointielektroniikan vastaamaan käyttötarpeita etsintätehtävillä vaikeissakin keliolosuhteissa ja kehittää aluksen käytettävyyttä.

Myös Meripelastusseura iloitsee Oulun Meripelastajien saamasta lahjoituksesta.

– Olemme iloisia ja kiitollisia, ja toivomme, että muutkin alueelliset ja paikalliset yritykset innostuisivat tämän hienon esimerkin kautta tukemaan vapaaehtoista meripelastustoimintaa omalla alueellaan, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.