Siirry pääsisältöön

Päävoittona Volvo, vene ja trailer – osallistu arpajaisiin ja voita!

Volvo, vene ja trailer matkaa Kuopioon

Suomen Meripelastusseuran hyväntekeväisyysarpajaisten päävoitto arvottiin 3.12.2019. Volvo, vene ja trailer -paketin onnekas voittaja on Matti Kuopiosta. Palkinnon arvo on 42 500 euroa. Onnittelemme Mattia voitosta!

Tavara-arpajaisiin osallistumalla voit auttaa vapaaehtoisia meripelastajia auttamaan

Suomen Meripelastusseura järjestää tavara-arpajaiset, jonka tuotoilla rahoitetaan uusien pelastusalusten hankintaa. Alushankinnat ovat Meripelastusseuralle iso taloudellinen ponnistus. Veikkausvoittovaroista saatu avustus kattaa noin 70 prosenttia alusten hankintakustannuksista. Jäljelle jäävä omarahoitusosuus on Suomen Meripelastusseuran ja sen jäsenyhdistysten hankittava itse. Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöt ovat hoitaneet tänä vuonna 1600 eriasteista pelastus- ja avunantotehtävää. Kaikkiaan apua on saanut yli 3 500 vesilläliikkujaa, joista alustavan tiedon mukaan 20 pelastettiin menehtymiseltä. Ilman tehokkaita ja hyvin varusteltuja pelastusaluksia tämä ei olisi mahdollista.
– Vapaaehtoiset meri- ja järvipelastajat antavat vapaa-aikaansa pelastaakseen ihmishenkiä ja avustaakseen vesilläliikkujia pyyteettömästi. Autetaan me vapaaehtoisia auttamaan hankkimalla heille syysmyrskyihinkin soveltuvat, uudenaikaiset ja tehokkaat pelastusalukset, vetoaa Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Tue vapaaehtoisia arvalla

Osta arpa tekstaamalla MERI numeroon 16499. Yhden arvan hinta on 7 euroa.

Päävoittona Volvo, vene ja trailer – arvo jopa 92 000 €!

Arpajaisissa on yhteensä 2 413 voittoa. Voittojen yhteisarvo on 490 550 euroa. Päävoittona arvotaan Volvo-henkilöauto, vene ja traileri -paketti, jonka arvo on enintään 92 000 €.

Muita arpajaisvoittoja ovat muun muassa 11 750 euron arvoinen vesiskootteri, 70 Tunturi-sähköpyörää (arvo á 2 855 €), kuusi merikajakkia (arvo á 2 715 €), 60 miesten tai naisten luksuskelloa (arvo á 1 190 €) ja 40 vedenpitävää älykelloa (arvo á 500€).

Tekstiviestin lähettämisen jälkeen saat paluuviestinä puhelimeesi tiedon, oliko arpasi voittoisa. Mikäli arvalla on voitto, viestissä annetaan ohjeet voiton lunastamiseksi. Rahankeräysluvan RA/2019/685 mukaisesti arvat ovat myynnissä 30.11.2019 saakka koko Suomessa, Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kaikki voitot, poislukien päävoitto, on arvottu etukäteen kaikkien myynnissä olevien arpojen kesken. Päävoitto arvotaan 3.12.2019 viranomaisen valvonnassa.

Syksyn aikana arpajaiset näkyvät arkipäivisin Nelosella LIVE Onnenarpa –ohjelman yhteydessä, AlfaTV:llä ja sosiaalisessa mediassa.

Uudet pelastusalukset rakenteilla

Kesällä Helsingin Meripelastusyhdistykselle luovuttu PV Aisko on ensimmäinen pelastusaluksen sarjasta, jonka Meripelastusseura hankkii Kokkolassa toimivalta Kewatec AluBoatilta. Kesäkuussa vesille päässyt PV Aisko on suorittanut jo 56 tehtävää. Seuraavat veneet valmistuvat tänä syksyllä Konnevedelle ja ensi keväänä Kemiönsaareen.
Kymmenmetrisissä, alumiinirunkoisissa pelastusaluksissa on meripelastusvarustus, joka sisältää kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiapuvarusteet. Alukset on varustettu hydraulisesti avattavalla keulaportilla, joka parantaa veneen operatiivisia ominaisuuksia ja lisää toimintakykyä. Valittavissa on kaksi eri propulsioratkaisua: vesisuihku tai perämoottori, joista Aiskossa on vesisuihku. Meripelastusseuran alusluokituksessa PV3-luokkaan kuuluvien alusten huippunopeus on vähintään 42 solmua perämoottoriratkaisulla ja 35 solmua dieseljet-propulsiolla.

Arpajaiset toimivat Poliisihallituksen myöntämällä arpajaisluvalla. Arpajaisten käytännön toimeenpanija on Oy Randomex Ab. Randomex on järjestänyt tavara-arpajaisia suomalaisille järjestöille vuodesta 2003 alkaen ja on yksi Suomen kokeneimmista hyväntekeväisyysarpajaisten käytännön toimeenpanijoista. Oy Randomex Ab vastaa voittojen hankinnasta ja toimittamisesta voittajille. Voitot toimitetaan voittajille 8 viikon sisällä voiton lunastamisesta. Lisätietoja arpa.fi