Siirry pääsisältöön

Pienikin apu on suuri ilo vapaaehtoisille

Miten vapaaehtoisia meripelastajia voi auttaa auttamaan?

Vapaaehtoisia meripelastajia voi tukea tekemällä lahjoituksen tai antamalla vapaa-aikaa hyvään tarkoitukseen vapaaehtoisena. Liittymällä Trossi-jäseneksi tuet samalla vapaaehtoisia. Jäsenmaksun bonuksena saat tarvittaessa veneellesi maksuttoman hinauksen jäsenetuna.

Lahjaksi omaa työtä tai osaamista

Voit antaa lahjaksi myös omaa osaamistasi, työtäsi tai edustamasi yrityksen tuotteita tai palveluita.

Haukiputaan Kaihdin Oy lahjoitti Oulun Meripelastajien pelastusasemalle sälekaihtimet paikalleen asennettuina.

Kourutek Oy:ltä oululaiset saivat lahjoituksena pelastusaseman sadevesikourut asennuksineen.
– Vapaaehtoiset meripelastajat antavat kaiken vapaa-aikansa pelastaakseen ihmisiä vesillä. Sytyimme ajatukselle auttaa heitä omalla työllämme. Vesi oikeaan paikkaan johdettuna on iloinen asia, Kourutekin toimitusjohtaja Markku Kiviahde virnistää.

Mainostoimisto Piik & Waakin AD Pia Myllymäki lahjoitti työaikaansa tekemällä vapaaehtoisten meripelastajien käyttöön sanoma- ja aikakauslehtien rekrytointi-ilmoituspohjat.
– Vahinko ei tule kello kaulassa vesilläkään, ja retkimelojana koen tärkeäksi kantaa omankin korteni kekoon Meripelastusseuran toiminnan hyväksi, Pia Myllymäki sanoo.

UPM:n Biofore-talon vapaaehtoiset kävivät huoltomaalaamassa Helsingin Meripelastusyhdistyksen Matosaaren pelastusaseman rakennuksia.
– Työntekijöidemme vapaaehtoistyö on osa Biofore Share and Care -ohjelmaamme. Meripelastusyhdistyksen toiminta istuu hyvin tähän kokonaisuuteen ja siksi oli helppo valita tämä arvokasta työtä vapaaehtoisvoimin tekevä yhdistys yhdeksi henkilöstömme vapaaehtoistyön kohteeksi, kertoo UPM:n sosiaalisen vastuun päällikkönä toimiva Kaisa Vainikka.

Nesteen työporukka teki vapaaehtoistyöpäivän Espoon Meripelastajien hyväksi Mellstenin pelastusasemalla. Talkootöiden lisäksi nesteläiset harjoittelivat vedestä pelastamista.

Mikä voisi olla sinun yrityksesi tuki paikallisille vapaaehtoisille meri- ja järvipelastajille?

Ota yhteyttä ja tehdään yhdessä hyvää!


Mitä on vapaaehtoinen meripelastus?

Vapaaehtoiset meripelastajat toimivat 61 pelastusasemalla ympäri Suomea 56  yhdistyksessä. Meripelastus on 1 470 vapaaehtoisen meripelastajan harrastus. Vapaaehtoisen meripelastajien kattojärjestö Suomen Meripelastusseura pitää huolen siitä, että vapaaehtoisilla meri- ja järvipelastajilla on asianmukaiset pelastusalukset, tarvittavat turvavarusteet ja osaaminen pelastaa vesilläliikkujia merihädässä sekä avustaa veneilijöitä vesillä. Mittava koulutus, jatkuva harjoittelu ja päivystys vievät leijonanosan vapaaehtoisten vapaa-ajasta. He antavat harrastukselleen illat, viikonloput ja lomansa. Meripelastus on monelle elämäntapa, jonka vetovoimaa lisää ihmisen pelastamisesta ja auttamisesta syntyvä ilo. Vapaaehtoisen meripelastuksen on todettu lisäävän onnellisuuden ja merkityksellisyyden tunnetta elämässä sekä antavan hyvää vastapainoa muulle arjen pyöritykselle.

Mihin vapaaehtoiset tarvitsevat rahaa?

Tuellasi hankimme pelastustarvikkeita vapaaehtoisille ja pidämme pelastusalukset lähtövalmiina. Kiitos avustasi!