Siirry pääsisältöön

Nuoriso treenaa meripelastustaitoja Bågaskärissä

Meripelastusseuran tämän kesän nuorisokurssit ovat käynnissä Bågaskärin toimintakeskuksessa.

Tällä viikolla saaressa on pidetty alkeiskurssia, jonka osallistujat ovat 10-14 vuotiaita Seuran nuorisotoiminnassa mukana olevia nuoria. Kurssin osaamistavoitteisiin kuuluu mm. navigoinnin perusteet, merellä tarvittavat solmut ja köysien käsittely, veneen käsittely, ensiaputaidot, sekä avun hälyttäminen.

Ensi viikolla vuorossa on jatkokurssi, jonka tarkoituksena on syventää osaamista yllä mainituista aiheista. Jatkokurssi on suunnattu 13-15 -vuotiaille, jo alkeiskurssin käyneille nuorille.

Alkeiskurssille osallistui tänä vuonna 13 nuorta. Jatkokurssilla nuoria on 16. Kurssilaisten lisäksi saaressa on kymmenen kouluttajaa, kaksi kokkia sekä tänä vuonna poikkeuksellisesti kaksi toiminnassamme mukana olevaa 17-vuotiasta sisällöntuottajaa.

Meripelastusseuran nuorisotoiminta on 10-15 -vuotiaille suunnattua merihenkistä toimintaa, jossa tavoitteena on tarjota mielekästä tekemistä turvallisen vesillä liikkumisen parissa. Nuorisotoimintaa järjestetään 15 yhdistyksessä ympäri Suomen.

 

Nuorisotoiminta

Kuvat: Kerttu Kontinaho ja Ida Mannonen.