Siirry pääsisältöön

Kansainvälinen miehistövaihtoviikko käyntiin

Kansainvälinen meripelastajavaihtoviikko alkoi lauantaina. Vaihto järjestetään jo seitsemättä kertaa.

Lähes 50 suomalaista meripelastajaa on vuodesta 2012 lähtien saanut mahdollisuuden tutustua meripelastukseen toisessa maassa, oppia uusia toimintatapoja ja solmia koko elämän kestäviä ystävyyksiä. Vaihto-ohjelmaa koordinoi kansainvälinen meripelastusjärjestö IMRF.

Suomesta vaihtoon lähti jälleen seitsemän meripelastajaa eri puolilta maata. Vastaavasti Suomeen saapui vaihtomiehistöä Virosta, Ruotsista, Norjasta, Saksasta, Ranskasta, Hollannista ja Englannista. Ryhmä tutustuu viikon aikana Helsingin meripelastuslohkokeskukseen, Porkkalan merivartioasemaan, Vartiolentolaivueeseen, Etelä-Karjalan pelastuslaitokseen, Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturvaan, Meripelastusseuran toiminta- ja koulutuskeskukseen, pelastusristeilijä Jenny Wihuriin sekä Espoon, Helsingin ja Lappeenrannan meri- ja järvipelastusyhdistyksiin. Ryhmän isännöintiin Suomessa osallistuu laaja joukko vapaaehtoisia meri- ja järvipelastajia.

Vaihtoviikon tunnelmia kansainvälisesti voi seurata esimerkiksi Facebookin IMRF Exchange -ryhmässä.

Kuvassa meripelastajien vaihtomiehistöä 2018.