Siirry pääsisältöön

Meripelastusseura ja GDPR

EU:n tietosuojauudistuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) soveltaminen alkaa tänään 25.5.2018. Olemme päivittäneet tietosuojakäytäntömme vastaamaan uusia säädöksiä.

Suomen Meripelastusseura ylläpitää jäsenrekisteriä ja markkinointirekisteriä. Jäsenrekisterissä henkilötietojen käsittelyn perusteena on yhdistyksen yhdistyslain mukainen velvoite pitää yllä jäsenluetteloa, sopimukset ja oikeutettu etu jäsensuhteen tai muun asiallisen yhteyden perusteella huolehtia jäsenpalvelusta ja jäsenviestinnästä sekä vapaaehtoisiksi ilmoittautuneiden palveluista ja viestinnästä.

Markkinointirekisterissä henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on asiakassuhteen ylläpito, Meripelastusseuran uutiskirjeen toimittaminen tilaajille, lyhytkestoisten kampanjatietojen säilyttäminen sekä markkinointiviestien lähettäminen markkinointiluvan antaneille. Kaikilla rekisteröidyillä on suostumukseen pohjautuva asiallinen yhteys Meripelastusseuran toimintaan.

Otamme jäsen- ja markkinointirekisteriimme kuuluvien tietosuojan hyvin vakavasti. Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina ja niiden käsittelyssä noudatetaan erityistä huolellisuutta. Rekisterit on suojattu salasanoilla, ja laitteet ja verkot, joilla rekisterit sijaitsevat, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla toimenpiteillä. Noudatamme EU:n tietosuoja-asetusta ja soveltuvaa kansallista lainsäädäntöä sekä hyviä hallinto- ja markkinointitapoja.

Meripelastusseuran lisäksi Meripelastusseuran paikalliset jäsenyhdistykset ovat rekisterinpitäjiä omien jäsentensä suhteen. Yhdistykset ja Meripelastusseura ylläpitävät jäsenrekisteriä koko valtakunnan kattavassa yhteisrekisterissä.

Tutustu rekisteri- ja tietosuojaselosteisiimme.