Näin testaat paukkuliivisi

Pelastusliivi on veneilijän tärkein turvavaruste

Paukkuliivit ovat aktiiviveneilijöiden suosiossa keveytensä vuoksi. Silti vain päälle puettu pelastusliivi pelastaa. Testaa paukkuliivien kunto keväisin ja kipparina katso, että kaikilla matkustajilla on oikeankokoiset pelastusliivit päällään – ennen kun vene irtoaa laiturista.

Pienille lapsille suosittelemme paukkuliivien sijaan perinteisiä pelastusliivejä, jotka kääntävät lapsen kasvot vedessä ylöspäin. Pelastusliivien haararemmin käyttö on tärkeää, jotta tiukan paikan tullen liivi pysyy päällä. Suosittelemme pelastusliivejä myös laivakoirille ja venekissoille. Veneen turvaksi kannattaa hankkia Trossi.

Tee 24 tunnin paukkuliivitesti

Ennen veneilykauden alkua paukkuliivi on hyvä tarkastaa. Tarkastuksen voi tehdä itse. Muutamalla pikaohjeella onnistut varmasti. Aloita testi kiertämällä kaasupatruuna irti ja irrottamalla laukaisusulake. Täytä paukkuliivi ilmalla ja anna sen olla 24 tunnin ajan. Jos sinulla ei ole pumppua, voit puhaltaa liivin täyteen. Laukaisusulakkeessa on parasta ennen -päiväys, tarkasta se. Patruunan runkoon on stanssattu paino. Punnitsemalla patruunan keittiövaa’alla voit varmistaa sen kunnon. Patruuna on tyypillisesti joko täynnä tai tyhjä – se on harvoin puoliksi täynnä. Katso, ettei patruunassa ole reikää. Tarkista pilli, lamppu, heijastimet ja haararemmin kunto.

Vuorokauden ilmansa pitänyt liivi on käyttökuntoinen. Tyhjennä liivi painamalla pillin venttiiliä sisään ja puristamalla ilma pois. Kiinnitä laukaisusulake takaisin ja kierrä patruuna paikoilleen. Taittele liivi ohjeiden mukaisesti takaisin, älä rullaa. Varmista, että käsilaukaisimen naru jää liivin ulkopuolelle. Kiinnitä tarranauhat tai vetoketjut. Testi on valmis.