Siirry pääsisältöön

Meripelastajat kilpailevat Naantalissa

Naantalin Seudun Meripelastajat järjestää yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut Naantalissa lauantaina 7.9.2024. Samana päivänä pidetään myös nuorten oma meripelastustaitokilpailu. Mukaan odotetaan yhteensä yli 20 joukkuetta.

Meripelastustaitokilpailujen kuudesta tehtävärastista koostuva rata kulkee aivan Naantalin vanhan kaupungin rannan tuntumassa ja yleisö pääsee seuraamaan joukkueiden suorituksia lähietäisyydeltä. Rastien aiheina ovat ensiapu, merenkulku, vedenvarasta nosto, viestiliikenne, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä.

-Meripelastustaitokilpailuissa arvioidaan tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä, kun vesillä pelastetaan ihmisiä. Tarkoituksena on myös kehittää miehistöjen pelastustaitoja, kasvattaa motivaatiota sekä verrata alan toimijoiden tasoa keskenään. Verkostoitumista ja mukavaa yhdessäoloa unohtamatta, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Kilpailujoukkueet lähetetään matkaan porrastetusti klo 8.00 alkaen ja radan kiertoon kuluu noin kaksi tuntia. Kilpailukeskus toimii Naantalin vierasvenesatamassa. Meripelastustaitokilpailujen tulokset julkistetaan noin klo 16.

-Erityisen hyviä paikkoja joukkueiden suoritusten seuraamiseen ovat Nunnalahti, Kirkkopuisto sekä vanhan kaupungin sataman laiturit. Toivomme kuitenkin työrauhaa rastihenkilöstölle ja kilpailijoille, sanoo kilpailunjohtaja Kalle Hartikainen.

Naantalin meripelastustaitokilpailujen yhteistyökumppaneita ovat Finnlines Oy, Naantalin Kaupunki, Sunborn Group, Naantalin Satama, Stevena Oy, Mann Lines Oy, Lilaco Offshore Oy sekä Finnsteve Oy Ab.

-Olemme erittäin iloisia, että alueen yritykset ovat lähteneet näin innokkaasti mukaan. Ilman heidän tukeaan kisojen järjestäminen ei olisi mahdollista, kiittää yhdistyksen puheenjohtaja Heikki Lindgren.

Kilpailun suojelijana toimii Kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä, joka itsekin toimii vapaaehtoisena meripelastusalusten miehistöissä.

Meripelastustaitokilpailut on järjestetty jo vuodesta 1986 lähtien vuosittain lukuun ottamatta koronavuosia 2020-2021. Vuorovuosin kilpaillaan rannikolla ja sisävesillä.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä sekä kisasivustolta.