Siirry pääsisältöön

Vuoden alusvastaavat Joni Sipilä Kemistä ja Eero Palsa Savonlinnasta

Meripelastusseura on nimittänyt Vuoden alusvastaavaksi Joni Sipilän Meri-Lapin Meripelastajista ja Eero Palsan Savonlinnan järvipelastajista. Molempien nimityksen perusteena on pitkäaikainen ja tuloksekas alusvastaavan tehtävän hoitaminen.

Joni Sipilä on toiminut aktiivisena, vapaaehtoisena meripelastajana vuodesta 1997 lähtien Kemin meripelastajissa ja vastaa tällä hetkellä Meri-Lapin Meripelastajien Kemin pelastusaseman aluksista, PV Teipparista ja PV151:stä. Joni Sipilän toimintaa on vuosikymmenten aikana leimannut pyyteettömyys, sitoutuneisuus ja pitkäjänteisyys. Sipilän luovuus ja innovatiivisuus ilmenee siinä, että hän ei valitse helpointa tietä, vaan selvittää yksittäisen korjaustarpeen kokonaistilanteen ja eri ratkaisuvaihtoehdot.

Koulutuksellinen näkökulma korostuu myös Joni Sipilän toiminnassa alusvastaavana. Hän jakaa monipuolista osaamistaan, neuvoo ja ohjaa muita, jolloin huollot ja korjaukset muodostuvat monipuolisiksi koulutustapahtumiksi.

Eero Palsa on vastannut Savonlinnan Järvipelastajien alusten ylläpidosta vuodet 2016-2019 sekä jälleen 2023 alusta lähtien, ja välivuosinakin hän osallistui alusten ylläpitoon. Palsa on pitänyt molemmat alukset, PV Pärskeen ja PV Uuraan erittäin hyvässä kunnossa.

Eero Palsan tietotaito sekä halu ja kyky oman osaamisen kehittämiseen on osoittautunut korvaamattomaksi. Siinä missä useassa tapauksessa jouduttaisiin tilaamaan maksullinen huolto, hoitaa hän tilanteen ammattitaitoisesti ja laadukkaasti omin voimin kuntoon.

Henkilönä Eero Palsa on aina iloinen ja hymy huulilla, vaikka tilanne olisi kuinka tiukka. Hänen halunsa auttaa on vilpitön, ja hän näyttää oivallista esimerkkiä muille.

Suomen Meripelastusseura palkitsee vuosittain jäsenyhdistyksessään toimivan alusvastaavan, joka on hoitanut tehtäväänsä esimerkillisesti. Tänä vuonna jaetaan poikkeuksellisesti kaksi palkintoa.