Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran ilme uudistunut

Suomen Meripelastusseuran visuaalinen ilme on uudistunut. Raikas ja nykyaikainen ilme kuvastaa vapaaehtoisten meripelastajien toimintaa pelastustehtävissä vesillä. Unohtamatta Meripelastusseuran arvoja: vapaaehtoisuutta, turvallisuutta, pätevyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström on ylpeä järjestön uudesta ilmeestä.

– Vapaaehtoisella meripelastustoiminnalla on maassamme pitkät perinteet. 1897 perustettu Suomen Meripelastusseura on toiminut jo kolmella vuosisadalla. Ilmeen uudistus toteutettiin historiaa kunnioittaen, mutta tuoden se 2020-luvulle, Nordström kertoo.

Meripelastusseuran logomerkissä säilytettiin ankkurin ja Yrjön ristin yhdistelmä. Ankkurin pelkistetty muoto löytyi 1930-luvulla käytössä olleesta merkistä. Ristin muotokieltä taas selkeytettiin. Sini-puna-valkoinen värimaailma säilytettiin, mutta värejä tuoreutettiin. Sininen muuttui hieman tummemmaksi, ja punainen kirkkaammaksi. Lisäksi kirjasintyypit uusittiin.

Ilmeuudistuksen yhteydessä myös Meripelastusseuran ja sen jäsenyhdistysten kotisivujen ilme uusittiin. Pelastusalusten väritykseen ei tässä vaiheessa tehty muutoksia, mutta kauden 2024 alkaessa alusten kyljessä komeilee uusi logomerkki ja perässä liehuu uusi lippu.

Meripelastusseuran visuaalisen ilmeen suunnitteli Kallan & Co.