Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat hälytettiin apuun 1784 kertaa

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi 2023 on päättynyt. Meripelastusseuran miehistöt suorittivat vuoden aikana yhteensä 1784 pelastus- ja avustustehtävää Meripelastusseuran alustavien tehtävätilastojen mukaan. Apua sai yli 3000 ihmistä.

Viranomaisen johtamaan kiireelliseen meripelastus- tai pelastustoimen tehtävään lähdettiin 566 ja ensihoitotehtävään 66 kertaa. Loput tehtävistä olivat eriasteisia avustuksia, joista Trossi-jäsenpalveluun kuului 592.

Tehtävämäärältään vapaaehtoisten meripelastajien vuosi on lähellä pitkän ajan keskiarvoa.

– Näyttää siltä, että koronavuosien jälkeen on palattu niin sanotusti normaalitasolle, sanoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg.

Valtaosa tehtävistä johtuu edelleen jonkinlaisesta veneen yllättävästä teknisestä viasta, huollon laiminlyönnistä tai kuljettajan merimiestaidollisesta virheestä. Stenberg muistuttaa veneilijöitä myös veneiden kiinnityksistä.

– Tällä kaudella on ollut poikkeuksellisen paljon kiinnityksistään irronneita, laituriin uponneita tai karkuteille lähteneitä veneitä. Veneiden kiinnitykset kannattaa käydä tarkistamassa säännöllisesti ja erityisesti aina, kun on luvassa kovaa tuulta.

Meripelastusseuran lopulliset tarkistetut tehtävätilastot julkaistaan tammikuun alussa.

Apua saa ympäri vuoden

Vaikka Meripelastusseuran päivystyskausi on päättynyt, saa vesillä apua ympäri vuoden hätänumerosta 112 sekä meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000. Vapaaehtoiset meripelastajat palaavat vesille huhti-toukokuussa.