Siirry pääsisältöön

Naisten asema meripelastuksessa ja kuinka sitä kehitetään?

Suomen Meripelastusseura isännöi kansainvälistä Tools for Making a Change for #WomenInSAR -seminaaria Turussa Forum Marinumissa maanantaina 29.8.2022. Seminaari pureutuu naisten asemaan sekä tasa-arvon parantamiseen meripelastustoiminnassa.

Meripelastusseura järjestää seminaarin yhteistyössä International Maritime Rescue Federationin (IMRF) kanssa ja se on englanninkielinen. Päivän puhujat ovat kilpa-ajaja Emma Kimiläinen, pelastusylitarkastaja Mira Leinonen (Sisäministeriö), huoltopäällikkö Andrew Tate (RNLI), tutkija Anneli Häyrén (Uppsalan yliopisto) sekä Suzanna Razali Chan (Malaysia Maritime Enforcement Agency). Seminaarin avaa Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström yhdessä IMRF:n toimitusjohtaja Theresa Crossleyn kanssa.

Tools for Making a Change for #WomenInSAR -seminaariin osallistuu noin 40 henkeä eri maiden vapaaehtoisista meripelastusorganisaatioista.

Seminaaria edeltävänä viikonloppuna Meripelastusseura järjesti Bågaskärin toimintakeskuksessa, Inkoon ulkosaaristossa erityisesti naismeripelastajille suunnatun meripelastuskurssin, jonka aiheena oli meripelastusyksikön johtaminen. Kurssille osallistui 16 henkilöä 7 maasta ja 8 eri järjestöstä.

Seminaari ja kurssi ovat osa Meripelastusseuran 125-juhlavuoden ohjelmaa sekä IMRF:n Women in SAR -teemavuotta.