Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuran toiminta koronavirusepidemian aikana

Suomen Meripelastusseura on päättänyt toimenpiteistä, joiden tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä sekä suojata vapaaehtoisia meripelastajia ja heidän läheisiään tartunnalta.

Meripelastusseuran pelastusalukset eivät tällä hetkellä ole valmiudessa, joten nyt päätetyt toimenpiteet koskevat pääosin miehistöjen koulutustoimintaa sekä kokouksia ja yleisötapahtumia. Toukokuun alussa alkavan päivystyskauden osalta tehdään päätökset huhtikuun aikana.

Kaikki Meripelastusseuran valtakunnalliset ja alueelliset koulutustapahtumat on peruttu tai järjestetään verkkokoulutuksena. Niin ikään Meripelastusseuran yleisötilaisuudet on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan. Kaikki seuran toimielinten kokoukset pidetään verkossa.

Jäsenyhdistyksiään Meripelastusseura on ohjeistanut perumaan kaikki miehistöjen koulutukset ja muut tapahtumat. Meripelastusseura tukee yhdistysten koulutustoimintaa tarjoamalla verkkopohjaista koulutusta. Välttämättömät alusten ja varusteiden huollot tehdään minimihenkilöstöllä. Kokoukset järjestetään sääntöjen niin salliessa verkkokokouksina. Yleisötilaisuuksia ei järjestetä ollenkaan.

Keskusjärjestön henkilöstö työskentelee pääsääntöisesti etänä ja kaikkea matkustamista pyritään välttämään.

Ohjeistus on voimassa 31.3. saakka. Meripelastusseuran johto seuraa tilannetta sekä viranomaisten määräyksiä ja suosituksia ja päivittää ohjeita aina tarvittaessa. Huhtikuun alussa julkaistaan lisäohjeita päivystyskauteen valmistautumista varten.