Siirry pääsisältöön

Meripelastusseuralle huomattava lahjoitus veneilyturvallisuuden edistämiseen

Meripelastusseura on saanut Weisell-säätiöltä 48 000 euron avustuksen, josta valtaosa käytetään kaikille avoimen Veneilytaito-verkkokoulutusohjelman kehittämiseen. Lahjoituksella säätiö haluaa panostaa vesiturvallisuuden edistämiseen. – Jos tämän koulutuksen avulla vältetään yksikin ihmishengen vaativa onnettomuus, on investointi maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin, sanoo säätiön puheenjohtaja Mikko Voipio.

Meripelastusseura julkaisi viime viikolla erityisesti huviveneilijöille suunnatun Veneilytaito-verkkokoulutusohjelman. Hyvään merimiestapaan kuuluviin turvallisiin toimintatapoihin keskittyvä koulutus sopii niin veneilyä aloittaville kuin kokeneemmillekin kippareille.

– Hankkeen tukeminen oli säätiöllemme luonnollinen valinta, sillä meriturvallisuuden edistäminen on yksi kohdealueistamme, kertoo Weisell-säätiön Mikko Voipio. – Tällainen verkkokurssi on mitä suurimmassa määrin ennaltaehkäisevää työtä, jonka koemme kustannustehokkaampana kuin onnettomuuden vahinkojen korjaaminen.

Meripelastusseuran tehtäviin kuuluu pelastustoiminnan lisäksi myös onnettomuuksien ennaltaehkäisy muun muassa turvallisuusvalistuksen avulla.

– Tavoitteenamme on tehdä vesillä liikkumisesta kaikille turvallisempaa ja mukavampaa, sanoo seuran toimitusjohtaja Jori Nordstöm.

– Näin laajan koulutuskokonaisuuden tuottaminen on meille suuri haaste, johon emme pystyisi ilman tukijoitamme ja yhteistyökumppaneitamme, Jori Nordström jatkaa. – Olemme todella iloisia ja kiitollisia Weisell-säätiön meille tämän lahjoituksen muodossa osoittamasta luottamuksesta.

Weisell-säätiön Meripelastusseuralle myöntämästä 48 000 euron avustuksesta 42 000 euroa käytetään Veneilytaito-verkkokoulutusohjelmaan ja 6 000 euroa seuran katsastussovelluksen viimeistelyyn.

Weisell-säätiön tarkoitus on edistää luonnon ja yhteiskunnan hyvinvointia. Säätiö tukee hankkeita, jotka liittyvät mereen, ympäristöön, tutkimukseen ja koulutukseen.

Veneilytaito-koulutukseen pääsee osoitteessa veneilytaito.fi.