Siirry pääsisältöön

Ehdokkaaksi Meripelastusseuran hallitukseen

Onko sinulla kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta? Onko strateginen suunnittelu vahvuuksiasi ja oletko ollut mukana luomassa organisaatioiden strategioita? Onko hallitustyöskentely, erityisesti järjestöissä sinulle tuttua? Tunnetko palavaa halua edistää vapaaehtoisten meri- ja järvipelastajien toimintaedellytyksiä?

Meripelastusseuran valtuuston 24.11.2024 pidettävässä syyskokouksessa valitaan Meripelastusseuran hallituksen jäsenet kaudelle 2025–2027 erovuoroisten tilalle. Ehdollepanotoimikunta hakee nyt hallitusehdokkaita. Vapautumassa on kaksi hallituspaikkaa.

Tulevalla hallituskaudella laaditaan Meripelastusseuran strategia vuosille 2026-2030. Lisäksi hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on varmistaa, että vapaaehtoisen meripelastuksen toimintaedellytykset ja jatkuvuus on turvattu.
Meripelastusseuran sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu seuran puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja seitsemän (7) muuta jäsentä. Meripelastusseuran hallituksessa toimiminen on merkityksellistä vapaaehtoistyötä, josta ei makseta kokouspalkkioita.

Meripelastusseuran hallitus kokoontuu 8-10 kertaa vuodessa ja kokoukset kestävät yleensä 2-3 tuntia. Kokousaikataulu sovitaan vuodeksi etukäteen ja etäosallistuminen on mahdollista. Hallituksen jäsenet osallistuvat myös valitsemansa toimikunnan työskentelyyn.

Kiinnostuitko? Täytä 30.9.2024 mennessä Webropol-kyselylomake. Mukaan voit liittää myös CV:n.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Meripelastusseuran ehdollepanotoimikunnan puheenjohtaja Esa Hirvonen, esa.hirvonen@meripelastus.fi tai 044 977 7350.

Meripelastusseuran yleiskokous

Suomen Meripelastusseuralla on yleiskokousvuosi. Kolmen vuoden välein pidettävässä yleiskokouksessa päätetään Meripelastusseuran seuraavien vuosien toimintalinjat sekä valitaan hallituksen puheenjohtaja, valtuuston puheenjohtajat sekä kolme valtuutettua ja heille henkilökohtaiset varavaltuutetut jokaiselta viideltä toiminta-alueelta.

Päätösvaltaa yleiskokouksessa käyttävät Meripelastusseuran jäsenyhdistykset.