Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoisten meripelastajien tehtävämäärä jatkaa kasvuaan

Meripelastusseuran pelastusaluksia on tänä vuonna tarvittu apuun jo 1800 kertaa. Yhdeksän ihmistä on pelastettu todennäköiseltä menehtymiseltä, ja yhteensä apua on saanut lähes neljätuhatta. Kaikki tämä vapaaehtoistyönä.

Tehtävistä kolmannes on ollut kiireellisiä meripelastustehtäviä tai ensihoidon/pelastustoimen tehtäviä. Loput ovat olleet vaativuudeltaan eriasteisia avunantotehtäviä.

– Erilaiset osaamattomuudesta johtuvat ongelmat, kuten köysi potkurissa tai polttoaineen loppuminen, ovat jonkin verran lisääntyneet. Tämä viittaa mielestäni siihen, että liikkeellä on aiempia kesiä enemmän kokemattomia veneilijöitä, sanoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg.

Meripelastusseuran kiireisin toiminta-alue on edelliskesien tapaan ollut Suomenlahti, toisena Päijänne ja Kokemäenjoen vesistöalue. Viisi eniten tehtäviä suorittanutta yhdistystä ovat Helsingin, Turun ja Espoon meripelastusyhdistykset sekä Pirkanmaan ja Kuopion järvipelastusyhdistykset.