Siirry pääsisältöön

LähiTapiola Pohjanmaalta 27 000 euroa Pohjanmaan meripelastusyhdistyksille

LähiTapiola Pohjanmaa on lahjoittanut yhteensä 27 000 euroa viidelle eri Pohjanmaalla toimivalle meripelastusyhdistykselle. Lahjoituksen myötä LähiTapiola Pohjanmaa haluaa olla mukana vaikuttamassa paikallisen yhteiskunnan elinvoimaan ja turvallisuuteen.

– Yhteiskuntavastuu on oleellinen osa keskinäisen yhtiön arvopohjaa ja taloudellinen tuki on konkreettinen tapa toteuttaa sitä. Haluamme pohjanmaalaisena elämänturvayhtiönä olla osa paikallista yhteiskuntaa ja tukea sellaisia toimintoja jotka ovat tärkeitä meille kaikille. Meripelastusyhdistykset tuovat turvallisuutta yhteiskuntaamme ja heidän toimintansa on todella tärkeää koko seudulle, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala.

Pohjanmaalla on viisi meripelastusyhdistystä; Kaskistenseudun Meripelastusyhdistys, Molpe Sjöräddare, Vaasan Meripelastusyhdistys, Pietarsaaren Meripelastajat ja Kokkolan Meripelastajat. LähiTapiolan lahjoitusta käytetään muun muassa päivittäiseen toimintaan ja aktiivisen partioinnin ylläpitämiseen.

– Vaasan Meripelastusyhdistys ja sen vapaaehtoinen miehistö turvaavat vesilläliikkujia keskisessä Merenkurkussa. Myönnetyllä tuella on erittäin suuri merkitys operatiivisen valmiuden ylläpitämiseen sekä meripelastustoiminnan kehittämiseen, sanoo Raija Koivisto Vaasan Meripelastajista.

Yhdistyksillä on myös aktiivisia nuoriso-osastoja ja lahjoitusta tullaan myös osittain käyttämään koulutukseen. Yhdistyksille suuria kulueriä ovat polttoainekustannukset sekä veneisiin liittyvät kustannukset, kuten esimerkiksi korjaukset ja uudet investoinnit.

– Lahjoitus on iso apu vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitämiseen Kaskisten ja lähiympäristön alueella. Rahat käytetään telakkaan, jonka hankimme keväällä PV Dimitrille. Telakan avulla alusta ei tarvitse makuuttaa vedessä koko kesän ajan ja näin sen huoltotarve vähenee huomattavasti. Samalla tietenkin vapautuu rahaa normaalin toiminnan pyörittämiseen, nyt kun koronan vaikutuksesta emme ole pystyneet järjestämään perinteisiä venearpajaisia, joten rahaa on entistä vähemmän käytössä, sanoo Erkki Virta Kaskistenseudun Meripelastusyhdistyksestä.

LähiTapiola Pohjanmaan asiakkailla on ollut keskeinen rooli lahjoitusten saajien valinnassa.