Siirry pääsisältöön

Frivilliga sjöräddningsfartygens parad på allhelgonadagen

Frivilliga sjöräddare hedrar minnet av omkomna sjöfarare med en parad för sjöräddningsfartyg på allhelgonadagen i Helsingfors den 5 november 2022 kl. 12.

Paraden startar från Ärtholmens spets under ledning av räddningsfartyget Jenny Wihuri och stannar vid minnesmärket för omkomna sjöfarare för flagghälsning kl. 12.10. I paraden medverkar sammanlagt 11 fartyg från olika sjöräddningsstationer i Finska viken. Vid minnesmärket för omkomna sjöfarare på Ursins klippor lägger representanterna för sjöfartsorganisationerna samtidigt ned en krans.

Efter paraden får allmänheten bekanta sig med fartygen i Kolerabassängen i Södra hamnen mellan kl. 13-14.30. På plats finns även Sjöräddningssällskapets tält, där det finns till salu produkter till förmån för den frivilliga sjöräddningsverksamheten (väderreservation).

Välkommen att bekanta dig med räddningsfartygen och träffa frivilliga sjöräddare!