Siirry pääsisältöön

Maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky Caritas -toiminnan kummiksi 

Suomen Punaisella Ristillä ja Suomen Meripelastusseuralla on Saaristomerellä yhteistoimintana organisoitu meripelastus- ja ensivastevene ABSO. Punaisen Ristin Caritas -toimintaa on Turun saaristossa ollut 30 vuoden ajan, nykymuotoisena vuodesta 2014, jolloin kahden yhdistyksen välinen yhteistyö alkoi. Aluksen suorittamat ensivastetoiminnot ovat aina autettavalle maksuttomia ja toimijat ovat kaikki vapaaehtoistyöntekijöitä.

Kaudelle 2019 toiminta on saanut kummin, Suomen A-maajoukkueen ja Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahdin, Lukas Hradeckyn. Erittäin kotiseuturakkaana tunnettu Hradecky viettää itsekin osan lyhyestä kesälomastaan Turun saaristossa sekä mökkeillen että veneillen.

Mun kesäloma maajoukkueleireineen on aika lyhyt, mutta pääsen kuitenkin nauttimaan lomasta Turussa ja saaristossa perheen ja kavereiden kanssa. Mulla on kavereiden kanssa yhteinen purjevene, minkä kanssa pyrin aina lomalla pääsemään merelle. Sen verran vähän olen vielä purjehtinut, ettei taidot ole meikäläisellä vielä mitkään hirveän kovat, mutta nautiskella osaan senkin edestä. Vielä ei olla onneksi reissuissa suurempaa sattunut, mutta kun nuorten miesten porukka lähtee liikenteeseen ja vaikka ollaan kuinka tarkkoina, aina voi sattua ja tapahtua. Siksi onkin hyvä tietää, että Caritaksen tyylinen toiminta on olemassa. Haluankin omalta osaltani olla mukana varmistamassa, että tämänlaisella vapaaehtoistoiminnalla säilyy toimintaedellytykset Saaristomerellä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan minkälainen kesä Caritaksen miehistölle tänä kesänä tulee. Mä olen aina tykännyt olla tämän tyylisissä projekteissa mukana, enkä kyllä epäröinyt hetkeäkään, kun avautui mahdollisuus lähteä Caritas-toiminnan kummiksi. 

Suomen A-maajoukkueen ja Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Lukas Hradeckyn kuulumisia päivitetään Caritaksen some-kanaviin, kun Suomen maajoukkue taistelee paikastaan Euroopanmestaruuskilpailuihin 2020. 

Lue lisää Caritas-toiminnasta täältä!