Miehistön jäsenet tutuksi

Tulemme esittelemään kuukauden välein yhden aktiivisen miehistön jäsenen.

 

Kuva: Studio Liikkuva

 

 

Nimi?

Anna Salminen

Kuinka pitkään olet ollut toiminnassa mukana?

Tulin vuonna 2015 mukaan Turun Meripelastusyhdistykseen syksyllä järjestetyn tulokasvalinnan kautta. Seuraavan vuoden syksyllä sain kansimiehen pätevyyden. Nyt alkaa siis seitsemäs kesä harrastuksen parissa.

Miksi olet toiminnassa mukana?
Meripelastus on mukava tapa viettää vapaa-aikaa, hyvässä porukassa on mukava oppia uusia asioita ja kehittää itseään. Ajankohdan päivystyksille voi suunnitella itselle sopivaksi. Meillä on paljon eri alojen ihmisiä ja se on rikkaus. On hienoa, kun ryhmästä löytyy osaamista niin erilaisista asioita. Ei sellaista ongelmaa tai asiaa ole tullut vastaan, etteikö porukalla olisi aina joku ratkaisu löydetty.

 

Mikä sai sinut tulemaan aikoinaan mukaan toimintaan?
Luin Trossi-lehdestä toiminnasta ja aloin miettiä olisiko tämä minulle sopiva harrastus. Turun Meripelastusyhdistyksessä on myös ensivastetoiminta vahvasti mukana ja ajattelin, että ammatistani olisi myös hyötyä toiminnalle. Toisaalta saisin itse uutta tietoa ja oppia merimiestaidoissa.

 

Mieleenpainuvin tapahtuma meripelastuksessa?
Ensimmäisenä kesänä olimme avustamassa vuotavaa alusta, joka oli oikeastaan jo uponnut ja köysien varassa laiturissa. Siinä sai opetella kaikki kikat, että alus saatiin tyhjennettyä ja reikä tukittua. Lopuksi alus saatiin nosturin avustuksella ylös merestä.

 

Ammatti?
Sairaanhoitaja.

 

Mitä työtä haluaisit tehdä, jos et olisi unelma-ammatissasi?
Varmaan jotain tutkimustyötä, meribiologi jossain lämpimässä maassa.

 

Oma suhteesi mereen/ luontoon?
Aina kun mahdollista, niin saaristoon täytyy päästä. Olen kyllä vahvasti meri-ihminen, eikä järven rannalla saa samanlaista fiilistä.

 

Harrastuksesi?
Meripelastus vie tällä hetkellä suurimman osan ajasta, olen mukana Turun Meripelastusyhdistyksen hallituksessa ja yksi meidän tulokasvastaavista. Omalla mökillä on viime vuosina tullut myös remontoitua paljon ja pian on alkamassa uusi rakennusprojekti, joten siinä sitä harrastamista ja suunnittelua taas riittää muutamaksi vuodeksi.

 

Suurin haaveesi?
Saada asua meren rannalla.

 

Mitä haluaisit sanoa tulevaisuuden meripelastajille?

Jos on kiinnostunut, niin kannattaa hakea mukaan toimintaan. Meillä tarvitaan erilaisia ihmisiä ja osaamista. Koulutusohjelma on hyvä, eikä aiempaa kokemusta veneilystä tarvita.