Siirry pääsisältöön

Haastattelussa Ruisrockin crew ja Roska-Roopen miehistö

Turun Meripelastusyhdistyksen Ruisrock-päivystyksen toinen päivä on käynnistynyt aurinkoisessa säässä. Helsingistä eilen lähtenyt pr Jenny Wihuri saapui tänään kansanpuiston edustalle pv Arvinsilmän tueksi, ja samalla myös tapahtumassa mukana olevien miehistönjäsenten lukumäärä kasvoi yhteensä liki kolmeenkymmeneen.

Saimme meripelastajien viikonloppua kommentoimaan Arvinsilmän miehistöstä Charlotta Ahlgrenin, jolle käynnissä oleva festariviikonloppu on jo viides meripelastuksen parissa sujunut Ruisrock. Ahlgrenin tehtävänä miehistössä on yhteydenpito tilannekeskuksen kanssa sekä tapahtumaan osallistuvien apuveneiden toiminnan organisointi.

Hauskaa on ollut tänäkin vuonna, mutta hieman enemmän stressiä siitä, että on ollut tiiviimmin mukana järjestelyissä kuin ennen. Odotan loppuviikonlopulta hyvää säätä, hyvää musiikkia ja toivottavasti meripelastuksen kannalta mahdollisimman vähän tapahtumia.”

Tänä kesänä meripelastusalusten kyljessä on voinut nähdä uuden aluksen, Pidä Saaristo Siistinä ry:n roskienkeruuvene Roska-Roopen. Aija Kaski, PPS ry:n pääsihteeri ja Roska-Roopen miehistönjäsen, kertoo tänä kesänä käyttöönotetun aluksen olevan yhdistyksen lahja Suomen vesistöille.

Pidä Saaristo Siistinä ry on tähän saakka hoitanut rantojen siivousta Siisti Biitsi-kampanjan tiimoilta, ja huoltanut Suomen saaristossa jätepisteitä tuoden sieltä pois roskia. Nyt haluttiin valmistaa alus, joka voisi puhdistaa vesistöjä ranta-alueiden ja saariston välistä.

Roska-Roopella on ollut kiireinen kesä erilaisissa tapahtumissa lähinnä Varsinais-Suomen alueella ja pääkaupunkiseudulla. Tulevina viikkoina vene suuntaa myös sisävesille, muun muassa Heinolaan ja Savonlinnaan. Yleisötapahtumissa näkyminen on Roska-Roopelle tärkeää, sillä aluksen suurimpia tehtäviä on muistuttaa vesistön siisteydestä huolehtimisesta myös hauskojen tapahtumien aikoina.

Ihmiset tulee hyvälle tuulelle, kun ne näkee tän. Peukuttaa, kannustaa ja kaikki on sanonut, että tosi hyvä juttu!”, Kaski kommentoi.

Jos siis näet vesiä puhdistavan Roska-Roopen tapahtumissa tai tien päällä, kannattaa tulla jututtamaan miehistöä! Roskienkeruualuksen ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaa voi parhaiten tukea liittymällä jäseneksi.

Meripelastajien viikonloppu jatkuu Ruisrockissa vielä sunnuntai-iltaan ja -yöhön saakka. Lisää kuvia ja tunnelmia voi nähdä tuttuun tapaan yhdistyksen Instagram-tilillä.

Ruisrockin rannan edustalla voi nähdä tapahtuman aikana monenlaisia aluksia. Kuvassa etualalla Roska-Roope.