Alukset

PV LähiTapiola Uusimaa

HTECH A25 SAR -tyyppinen PV1-luokan PV LähiTapiola Uusimaa on itsenäiseen toimintaan tarkoitettu etsintä- ja pelastusyksikkö. Kahdeksanmetrisen veneen huippunopeus on 42 solmua, matkanopeus 36 solmua ja toimintasäde noin 100 meripeninkulmaa. Vauhdin takaa 450 hevosvoiman Iveco –moottorin ja Alamarin-Jet 288 –vesijetin yhdistelmä.  Veneen runko on rakennettu merialumiinista, joka on hyvin korroosiota, mekaanista kulutusta ja rasitusta kestävä materiaali.

PV1:n suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota miehistön työturvallisuuteen sekä työskentelyn helppouteen. Kansi on tasainen ja kokonaan ympäri käveltävissä. Avoin perä helpottaa vedestänostotilanteita.

Tärkeimmät mitat:

Pituus:                   7,95 m
Leveys:                  2,85 m
Moottori:               Iveco 450hp
Huippunopeus:    42 solmua
Minimimiehitys:   2 henkilöä


PV Aktia Porvoo

PV Aktia Porvoo on Boomeranger RIB C-1100 -tyyppinen PV3-luokan pelastusvene. Katettu kovapohjainen kellukevene (RIB) on varustettu kahdella dieselmoottorilla (yhteisteho 552 kW) ja vesisuihkuvetolaitteilla. Toimintaan itsenäisenä etsintä- ja pelastusyksikkönä rannikolla ja saaristossa kykenevässä aluksessa on ammattitason navigointilaitteet ja monipuolinen meripelastusvarustus.

Tärkeimmät mitat:

Pituus:                    11,9 m
Leveys:                   3,65 m
Moottorit:              Yanmar 2 x 375 hp
Huippunopeus:    35 solmua
Minimimiehitys:  3 henkilöä


Lisää luettavaa

Liity meripelastajaksi