Siirry pääsisältöön

Aki Kaisla Porkkalan meripelastajien uudeksi puheenjohtajaksi

Kausi 2020 on ollut operatiivisesti operatiivisesti haastava mm. korona-epidemian vuoksi, mikä on vaatinut erityisjärjestelyjä valmiuden suhteen. Miehistöjä jouduttiin mm. jakamaan erillisiin ryhmiin, alusten puhdistamista on tehostettu ja suojavarusteita on lisätty. Myös alusten kanssa on ollut teknisiä haasteita, suurimpana haasteena pienemmän veneemme Pv Baronan konerikko alkusyksyllä, mikä odottaa vieläkin korjaukseen pääsyä. PV Aktiassa jouduttiin ohjaamon ikkunat alkukesästä liimaamaan kaikki uudelleen ja alus oli toista viikkoa telakalla tämän vuoksi. Edellä olevasta huolimatta pystyimme hyvään suoritukseen merellä avustustehtävien ja valmiuden suhteen ja moni venekunta sai kauttamme apua. Miehistömme sai paljon hyvää palautetta kiitollisilta asiakkailta. Miehistöämme kehuttiin monen monta kertaa ammattitaitoiseksi ja osaavaksi. Tämän myös todisti meripelastuseuran tekemä asiakastyytyväisyyskysely, missä saimme positiiviisen palautteen lisäksi arvosanaksi täyden kympin !

Tehtävämäärämme merellä on jatkunut suurena. Avustimme kaudella 2020 yhteensä 167 (183) henkilöä ja 59 (63) alusta merellä (suluissa kausi 2019). Kaksi henkilöä pelastettiin todennäköiseltä menehtymiseltä ja yksi alus tuhoutumiselta. Kokonaistehtävämäärämme oli 71 (80) ja olimme 11. (8.) aktiivisin meri- tai järvipelastusyhdistys Suomessa.

 

Kiitos hallituksessa tällä kaudella kanssani työskennelleille ja nyt hallitustehtävät jättäville Mikael Nuotiolle ja Kristiina Jakobssonille !

Aki Kaisla
Hallituksen puheenjohtaja 2021-22
puh. 040 1691 333
valmiustr.porkkala@messi.meripelastus.fi