Aina valmiina auttamaan vapaaehtoisesti

Meripelastuksessa tärkeintä on ihmishenkien pelastaminen. Toimimme yhteistyössä Merivartioston ja Hätäkeskuksen kanssa. Vakavia hätätilanteita sattuu alueellamme onneksi harvoin, mutta kiireettömämpiä havereita usein.

Tehtäviimme kuuluu muun muassa karilleajon tai konevian vuoksi toimintakyvyttömien veneiden hinaukset. Valtaosa kaikista avuntarvitsijoista on huviveneilijöitä, jotka yllättää esimerkiksi tekninen vika tai polttoaineen loppuminen. Lisäksi autamme viranomaisia etsinnöissä ja suoritamme sairaankuljetuksia merialueella.

Olemme sopimuspalokunta ja aluksillamme on siirrettävää sammutus- ja pumppauskalustoa, jota käytämme Länsi-Uudenmaan Pelastuslaitoksen johdolla.

Avovesikaudella miehistömme on lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Meidän hälytetään tehtäville joko Trossi-palvelun kautta, suoraan kansalaisen yhteydenoton perusteella, meripelastuskeskuksen tai hätäkeskuksen hälyttämänä.

Yhdistyksen tukikohta sijaitsee Upinniemessä keskeisellä paikalla päivystysaluetta. Tukikohdan sijainti mahdollistaa lyhyet vasteajat kaikkialle alueelle.

Osaamme auttaa myös monessa muussa paikallistuntemusta vaativassa asiassa, kuten tapahtumien turvavenetehtävissä. Aina saa maksutta kysyä neuvoa ! Jos emme itse tiedä, varmasti löydämme jonkun joka tietää !

Päivystävän päällikkömme saa kiinni numerosta 040 757 8966

Haluatko tukea toimintaamme?

Liity kannatusjäseneksi tai ota veneellesi Trossi-jäsenyys, valitse yhdistykseksi Porkkalan meripelastajat. Yritykset tai yhteisöt voivat liittyä yhteisöjäseneksi.