Siirry pääsisältöön

Porkkalan Meripelastajat Merellä Turvana koko JUhannuksen

Porkkalan meripelastajat päivystävät välittömässä valmiudessa koko juhannuksen keskiviikosta sunnuntaihin. Vapaaehtoiset meripelastajat varautuvat kiireiseen juhannukseen.

Vaikka meripelastajat ovat valmiina auttamaan, voi avun tuleminen vesillä kestää joskus pitkäänkin. Meripelastusseura kannustaa vesillä liikkuvia kantamaan myös itse vastuuta omasta turvallisuudestaan ja valmistautumaan vesille lähtöön huolella. Veneen päällikkö vastaa jo lainkin mukaan aluksen kulusta ja venekunnan turvallisuudesta.

”Tarkista veneen kunto ja varusteet, erityisesti turvavarusteet sekä sääennusteet ja tee reittisuunnitelma, jonka kerrot myös kotiin jääville. Varmista, että elektronisten laitteiden lisäksi mukana on myös ajantasaiset paperiset merikartat”, ohjeistaa Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg.

Juhannusviikonloppuna vesillä on ajoittain paljon liikennettä, joten muiden vesillä liikkujien huomioimisen merkitys korostuu.

”Jatkuva tähystäminen kaikkiin suuntiin on erityisen tärkeää, pelkkä eteenpäin katsominen ei riitä. Kaikki veneessä olevat voivat osallistua tähystämiseen. Ennen vesille lähtöä kannattaa kerrata vesiliikenteen säännöt, kuten väistämissäännöt. Vesillä ei ole etuajo-oikeuksia”, Marko Stenberg sanoo.

Pelastusliivien käyttämisestä muistutetaan paljon, mutta ei turhaan. Vain päällä oleva ja oikein puettu liivi pelastaa eikä liivien hakemiseen ja pukemiseen usein ole aikaa enää onnettomuuden sattuessa.

Vastuullisen veneilijän turvalliset toimintatavat ehtii vielä kerrata Meripelastusseuran Veneilytaito-verkkokursseilla.

Avunpyynnöt

Vaara- tai hätätilanteessa vesillä soita hätänumeroon 112 tai meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 (merialueella). Meripelastusseuran Trossi-palvelunumerosta 0800 30 22 30 saa apua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire. Trossi-palvelunumero päivystää vuorokauden ympäri.

Porkkalan meripelastajien päivystävän päällikön saa kiinni suoraan numerosta 040 757 8966

Jos olet epävarma, onko kyseessä kiireetön avustus vai vaaratilanne, soita aina hätänumeroon tai meripelastuksen hälytysnumeroon.

Porkkalan vapaaehtoiset meripelastajat toivottavat hyvää ja turvallista juhannusta!