Tule mukaan!

Haluaisitko liikkua merellä, mutta et omista venettä? Oletko luonteeltasi auttamishaluinen? Pidätkö uusien asioiden oppimisesta? Tule mukaan ja hanki itsellesi uusi, maailman paras harrastus!

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta vaatii sitoutumista, mutta antaa paljon. Kanssaihmisten auttaminen, mahdollisuus päästä vesille ilman omaa venettä sekä monipuolinen pelastus- ja merenkulkukoulutus ovat paketti, mitä mikään muu harrastus ei tarjoa.

Paras aika liittyä mukaan on keväällä ennen avovesikauden alkua, sillä silloin pystymme järjestämään uusille perehdytyksen ja saamme heistä harjoittelijoita alkavalle kaudelle. Siitä huolimatta yksittäisten uusien jäsenten mukaan liittyminen onnistuu myös ympäri vuoden.

Mikäli et pysty terveyden tai elämäntilanteesi takia osallistumaan hälytysmiehistöön, mutta olet muuten kiinnostunut toiminnasta, pystymme mahdollisesti tarjoamaan muita tehtäviä yhdistyksestä. Alusten tekniset työt sekä kunnossapito, hallinnolliset tehtävät ja varainhankinta ovat niin ikään tärkeä osa toimintaamme.

Mitä toivomme sinulta?

Emme edellytä aiempaa veneilykokemusta, superkuntoa tai muutakaan erityisosaamista. Koulutamme itse kaikki miehistömme jäsenet, joten riittää että haluat auttaa ja olet innokas oppimaan uutta! Toiminnassa on mukana sekä miehiä että naisia ja opiskelijoita että eläkeläisiä. Ammattialoja on edustettuina sairaanhoitajasta kirjanpitäjään ja palomiehestä kosmetologiin.

Pääsyvaatimukset pelastusmiehistöön ovat:

  •  Hyvä fyysinen ja psyykkinen peruskunto
  • Vähintään 16 vuoden ikä*
  • Uimataito**
  • Mahdollisuus sitoutua aikaa vievään harrastukseen
  • Suomen kansalaisuus ja vahva suomen kielen taito
  • Normaali terveys: voit tutustua tarkempiin terveysvaatimuksiin terveysilmoituksesta

*) Hälytysmiehistöissä toimivilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää, mutta jo 16-vuotiaana voi päästä pelastusalukselle harjoittelijaksi ja osallistua normaalisti viikkoharjoituksiin.
**) Pohjoismainen uimataidon määritelmä: Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Sinustako merihätäisten sankari?

Mahtavaa, jos saamme sinut mukaan!

Tee nyt ensimmäinen siirto! Kysy lisää tai ilmoita kiinnostuksesi rohkeasti koulutusvastaavallemme sähköpostitse tai täyttämällä alla oleva lomake. Otamme sinuun pian yhteyttä!
koulutus.kiviniemi@messi.meripelastus.fi

Olen kiinnostunut meripelastuksesta harrastuksena. Ota minuun yhteyttä ja kerro lisää!