Tietoa meistä

Kiviniemen Meripelastusyhdistys on vuonna 1980 perustettu yli 125-vuotiaan Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistys. Vapaaehtoisvoimin toimivien meripelastusyksiköiden verkko on koko maan laajuinen ja ne auttavat Suomen vesialueilla vuosittain yli kolmeatuhatta ihmistä, joista n. 20 pelastetaan todennäköiseltä menehtymiseltä. Valtaosa avuntarvitsijoista ovat huviveneilijöitä, joita yllättää esimerkiksi tekninen vika tai polttoaineen loppuminen.

Yhdistyksemme tukikohta sijaitsee idyllisessä Kiviniemen satamassa, jossa on talkootyönä valmistunut koulutusrakennuksemme. Rakennuksessa on koulutustilat 10-16 henkilölle kattavilla AV varusteilla, sekä näyttävä saunaosasto. Rakennuksessa pystyy yöpymään 16 henkilöä. Lisäksi rakennuksessa on huoltotilat yhdistyksemme koneille ja laitteille.

Aina valmiina auttamaan!

Yhdistyksemme päätehtävä on suorittaa pelastus- ja avustustehtäviä Oulun, Iin ja Hailuodon välisillä merialueilla yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Vakavia hätätilanteita sattuu alueellamme onneksi harvoin, mutta kiireettömämpiä havereita usein. Vastaanotamme tehtäviä Rajavartiolaitoksen Turun meripelastuskeskukselta, Hätäkeskukselta, Meripelastusseuran Trossi-keskukselta sekä suoraan asiakkaalta omaan päivystysnumeroomme.

Tehtäviimme kuuluvat muun muassa karilleajon tai konevian vuoksi toimintakyvyttömien veneiden hinaukset. Lisäksi autamme viranomaisia etsinnöissä ja suoritamme merialueella muun muassa sairaankuljetustehtäviä. Aluksillamme on myös siirrettävää sammutuskalustoa, jota käytämme yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Suomen Meripelastusseuran brändivideo, johon on tiivistetty toimintamme pääasiat; tehokkaat ja tarkoituksenmukaiset pelastusveneet sekä valtakunnallinen auditoitu koulutusjärjestelmä. Unohtamatta kaiken perustaa, vapaaehtoisia meripelastajia