Tietoa meistä

Kiviniemen Meripelastusyhdistys on yli 125-vuotiaan Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistys. Vapaaehtoisvoimin toimivien meripelastusyksiköiden verkko on koko maan laajuinen ja ne auttavat Suomen vesialueilla vuosittain yli kolmeatuhatta ihmistä, joista n. 20 pelastetaan todennäköiseltä menehtymiseltä. Valtaosa avuntarvitsijoista ovat huviveneilijöitä, joita yllättää esimerkiksi tekninen vika tai polttoaineen loppuminen.

Yhdistyksemme päätehtävä on suorittaa pelastus- ja avustustehtäviä Oulun, Iin ja Hailuodon välisillä merialueilla yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoistyöhön. Yhdistyksemme kerää toimintavaroja tukijoilta sekä talkootyötä tekemällä.

Yhdistyksemme tukikohta sijaitsee idyllisessä Kiviniemen satamassa, jossa on talkootyönä valmistunut koulutusrakennuksemme. Rakennuksessa on koulutustilat 10-16 henkilölle kattavilla AV varusteilla, sekä näyttävä saunaosasto. Rakennuksessa pystyy yöpymään 16 henkilöä. Lisäksi rakennuksessa on huoltotilat yhdistyksemme koneille ja laitteille.