Tietoa meistä

Kiviniemen Meripelastusyhdistys on yli 100-vuotiaan Suomen Meripelastusseuran paikallisyhdistys. Vapaaehtoisvoimin toimivien meripelastusyksiköiden verkko on koko maan laajuinen ja ne auttavat Suomen vesialueilla vuosittain yli kolmeatuhatta ihmistä, joista n. 20 pelastetaan todennäköiseltä menehtymiseltä. Valtaosa avuntarvitsijoista ovat huviveneilijöitä, joita yllättää esimerkiksi tekninen vika tai polttoaineen loppuminen.

Yhdistyksemme päätehtävä on suorittaa pelastus- ja avustustehtäviä Oulun, Iin ja Hailuodon välisillä merialueilla yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa. Toimintamme perustuu täysin vapaaehtoistyöhön.

Yhdistyksemme kerää toimintavaroja tukijoilta sekä talkootyötä tekemällä. Meillä on myös oma polttoaineen jakeluasema Kiviniemen satamassa, josta saadut varat menevät lyhentymättömänä vapaaehtoisen toimintamme hyväksi.

Yhdistyksemme tukikohta sijaitsee idyllisessä Kiviniemen satamassa, jossa on talkootyönä valmistunut koulutusrakennuksemme. Rakennuksessa on koulutustilat 10-16 henkilölle kattavilla AV varusteilla, sekä näyttävä saunaosasto. Rakennuksessa pystyy yöpymään 16 henkilöä. Lisäksi rakennuksessa on huoltotilat yhdistyksemme koneiden ja laitteiden huoltoa varten.