Meripelastusaseman toiminta

Meripelastusseuran asemat huolehtivat viranomaisten tukena pelastustoiminnasta omilla alueillaan.  Pelastusmiehistömme antavat vapaaehtoisesti panoksensa muiden merelläliikkujien eteen kovissakin olosuhteissa. Toimintamme perustuu luottamukseen – luotamme toisiimme ja meihin luotetaan.

Miehistön jäsenet oppivat koulutuksessa tuntemaan toisensa ja työskentelemään yhdessä. Paljon tehdään huumorilla, mutta tositilanteessa toimitaan kurinalaisesti. Yhteiset kokemukset luovat yhteishenkeä.

 

 

Miehistöömme kuuluu ihmisiä eri aloilta. Vapaaehtoisen meripelastajan arki rytmittyy osin pelastustoiminnan ehdoilla, mutta ei mitenkään estä normaalia perhe- ja työelämää. Joistain työpaikoista on mahdollista lähteä virka-aikana hälytystehtäviin, jotkut päivystävät töidensä vuoksi vain iltaisin. Hälytysmiehistöön päädytään perusteellisen koulutuksen jälkeen. Kouluttautuminen ei pääty koskaan – tehtävät miehistössä muuttuvat, kun kokemusta karttuu.

Pelastusmiehistö kouluttautuu kerran viikossa arki-iltana. Partioviikonloppu osuu kohdalle keskimäärin kerran kuukaudessa. Viikonloppuisin yksikkö liikkuu Merenkurkussa ja tukeutuu saaristotukikohtaansa Raippaluodossa. Kutterisatamassa sijaitsevaa asemaa käytetään päivittäin koulutuksiin, ylläpitotöihin ja tukitoimintoihin.

 

Pelastustoiminnassa huolehditaan tarkoin kalustosta, sillä se ei saa pettää tehtävissä. Vahvuuteemme etsitään jatkuvasti henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita teknisestä toimintaympäristöstä. Varusteiden ylläpito ja tekninen kehittäminen on täysiveristä meripelastustyötä, jota ilman emme voi tehdä työtämme merellä.

Tekniikkaryhmä huolehtii aluksistamme sekä varusteista. Rikkoutuneet välineet korjataan mahdollisimman nopeasti. Jokainen pelastusmiehistön jäsen on vastuussa varusteiden kunnosta ja näitä töitä tehdään yhdessä. Tekniikkaryhmään kuuluva alusvastaava koordinoi töitä.

Jos olet kiinnostunut tekniikkaryhmämme toiminnasta, ota yhteyttä koulutusvastaavaan – tai osallistu syksyn infoiltaan! Lisätietoa koulutussivulta.