Siirry pääsisältöön

Porkkalan meripelastajilla historian vilkkain alkukausi

Uusi aluksemme PV Aktia on täyttänyt tarpeemme paremmin kuin hyvin. Myös PV Barona on jatkanut pelastustehtäviään aktiivisesti merellä. Porkkalan meripelastajat on tänä vuonna tähän mennessä ollut neljänneksi aktiivisin yhdistys koko Suomessa meripelastustehtävien osalta. Eli Porkkalan viime vuosien trendi jatkuu pelastustehtävien vuosittaisen lisääntymisen kannalta katsottuna. Onko tämä sitten hyvä vai huono asia, näin ainakin viranomaiset eli rajavartiolaitoksen Helsingin meripelastuksen lohkokeskus ja Länsi-uudenmaan pelastuslaitos näkevät meidät tarpeellisena toiminnassaan. Myös yhdistyksemme hyvä sisäinen fiilis ja nousukierre näkyvät käytännön toiminnan aktiivisuuden lisääntymisenä.

Meillä on kivaa ja hauskaa merellä, mutta meripelastustehtäville menemme intohimoisesti ja tosissaan, mutta ei ”hampaita purren” – hyvä koulutuksemme näkyy tässä, kun jokainen miehistön jäsen osaa tehtävänsä.

Toimintamme, vaikka se vapaaehtoista onkin, muuttuu koko ajan enemmän ammattimaisempaan suuntaan. Alukset tulevat teknisesti haastavimmiksi ja vaativat erityisosaamista. Olemme pystyneet pitämään pelastusveneemme kunnossa ja valmiudessa omin vapaaehtoisvoimin. Kiitos tästä vapaaehtoiselle miehistöllemme ja yhdistyksemme Trossi- ja kannatusjäsenillemme !

Erityiskiitos jälleen tänä vuonna Barona Group Oy:lle ja Aktia säästöpankkisäätiölle, jotka tukevat toimintaamme tuhansilla euroilla vuosittain!

Aloitamme torstaina perinteisen 24/7 Juhannuspäivystyksen molemmilla aluksilla sunnuntai-iltaan asti.

Mukavaa ja turvallista Juhannusta ja erityisesti myötäisiä tuulia kaudelle 2018 !

Aki
_ __  __ _ __  _ _  __ _ __  _ __  _ _  _ _ _  _ __ _ _  _ __
Aki Kaisla
Porkkalan Meripelastajat ry puheenjohtaja