Siirry pääsisältöön

Oulun Meripelastajien PV Varjakkalle kelluva telakka ja uusi navikointielektoniikka

Meripelastusseura hoitaa myös poikkeustilanteessa perustehtäväänsä, vesillä hätään joutuneiden pelastamista ja avustamista. Hätätilanteessa merialueella, hälytä apua soittamalla meripelastuskeskuksen hälytysnumeroon 0294 1000 tai VHF kanavalla 16 (Meripelastus Turku)

Kiireettömissä avustustehtävissä palveleva Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 on aloittanut toimintansa toukokuun alussa ja päivystää vuorokauden ympäri lokakuun loppuun saakka.

Pelastusvene PV Varjakka asetettiin valmiuteen 4.5.2020 suoritetun koeajon jälkeen. Alukselle on kevään aikana uusittu navigointieletroniikka Lähitapiola Pohjoisen tuella. Uusittu elektroniikka pohjautuu Simradin NSS Evo 3 12″ näyttöön ja siihen liitettyihin tutka- sekä AIS-järjestelmiin. Uudet navigointilaitteistot lisäävät turvallisuutta ja suorituskykyä erityisesti haastavissa keliolosuhteissa tapahtuvissa etsinnöissä. AIS mahdollistaa aluksen sijainnin seuraamisen AIS-vastaanottimella sekä internetin palvelimien kuten Marine Traffic-sivuston kautta. 

Lähitapiola Pohjoisen tuella saimme hankittua alukselle myös kelluvan telakan. Telakka mahdollistaa entistä nopeammat lähdöt trailerilaskun pois jäämisen myötä ja pitää aluksen pohjan puhtaana ja rungon kuivana veneilykauden ajan. 

Varaudumme kiireiseen kauteen ja tukemaan pelastusviranomaisia resurssiemme puitteissa. Koronatilanteesta johtuen olemme tehneet muutoksia toimintaamme. Päivystysmiehistö on jaettu kahteen, vuoroviikoin päivystävään ryhmään, jotka eivät ole keskenään tekemisissä. Koronatilanteen vuoksi myös viikoittainen yleinen harjoitus on jäänyt pois ja sen korvaa päivystysmiehistöjen omat harjoitukset partioajojen yhteydessä.

Haluamme varmistaa miehistöjemme turvallisuuden ja toimintakyvyn sopeuttamalla toimintaa, suojavarusteilla ja toimintaohjeilla. Hälytys- ja avustustehtävillä pyrimme välttämään tarpeetonta lähikontaktia ja varmistamme etukäteen mahdollisen riskin korona-altistumiselle.

Suomen Meripelastusseura toivoo kaikilta vesilläliikkujilta vastuullisuutta.

Panosta keväthuoltoihin ja veneiden varusteiden tarkastukseen.

  • Noudata hyvää merimiestapaa ja ota muut vesilläliikkujat ja rantojen asukkaat huomioon.
  • Vältä kaikkia turhia riskejä. Avun saaminen vesillä voi poikkeustilanteesta johtuen kestää normaalia kauemmin.
  • Satamissa ja vierailukohteissa muista hyvä käsihygienia ja turvavälit muihin ihmisiin. 

Mukavaa ja turvallista kesää niin vesillä kuin rannoilla!