Siirry pääsisältöön

Kuuskytä vuotta valamiina lähtöön

SMPS Oulun Meripelastajat ry on palvellut merellä Oulun edustalla historialliset 60 vuotta tänä vuonna. Pyöreitä vuosia halusimme juhlistaa merellisessä ympäristössä avovesikaudella. Juhlapaikaksi valikoitui kotisatamamme Hietasaareen veneilykeskuksen yhteydessä toimiva Johteenpooki.

Juhlaa vietimme lauantaina 20.8.2022. Tunnelmalliseen juhlaan osallistui Oulun Meripelastajien aktiiveja sekä sidosryhmien edustajia. Sidosryhmiemme onnittelupuheenvuoroissa korostui yhteisömme merkitys osana Oulun merellisyyttä ja miehistömme sitoutuneisuus toimintaan. Yhdistyksemme aktiivit eli miehistö koostuu vapaaehtoisista, joita yhdistää kiinnostus merellä kulkemiseen, merimiestaitoihin, luontoon ja hyvän tekemiseen.

Onnittelupuheet voit lukea kokonaisuudessaan alla olevien linkkien kautta:

Oulun kaupungin onnittelu, Mirja Vehkaperä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Länsi-Suomen merivartioston onnittelu, Janne Isometsä, Virpiniemen merivartioaseman päällikkö

Historiaa on hyvä ymmärtää, kun katsomme nykyisyyttä. Pieni ote Oulun Meripelastajien toiminnasta vuodelta 1964: ”Kesän kuluessa suoritettiin 104 tuntia etsintää ja harjoitusajoa. Korjaus- ja huoltotöihin käytettiin 350 tuntia. Korjaustöitä tehtiin lähes päivittäin.” Yhdistyksemme historiaan voit tutustua 50-vuotishistoriikkia lukemalla alla olevan linkin kautta:

Historiikki

Voimme todeta perustoiminnan pysyneen vuosikymmenten saatossa muuttumattomana. Edelleen toiminnan keskiössä on etsintä- ja pelastustoiminta sekä kaluston kunnossapito. Harjoittelemme sekä pidämme yllä etsintä- ja merimiestaitoja avovesikaudella joka viikkoisissa harjoitusajoissa. Tekninen kehitys on tehnyt kalustostamme huoltovarmempaa, joten yhdistyksemme viikoittaiset huoltoillat ovat enemmän  koulutustilaisuuksia, joissa pidämme yllä miehistön kalustotuntemusta.

Kiitos kaikille juhlaamme osallistuneille. Kiitos tukijoillemme ja sidosryhmille toiminnan mahdollistamisesta. Erityiskiitos miehistöllemme. Olette valmiita auttamaan kelillä kuin kelillä.

Palvelemme teitä merellä.

Maljannosto 60-vuotiaalle yhdistykselle

Maljannosto 60-vuotiaalle yhdistykselle

Rajavartioston, Oulun kaupungin ja yhdistyksen edustajat

Rajavartiolaitoksen ja Oulun kaupungin edustajat yhdessä yhdistyksen puheenjohtajan kanssa.

Alukset satamassa
PV Toppila, PV Varjakka sekä Meri-Lapin Meripelastajien Akkoy Service olivat juhlaväen tutustuttavina.