Om oss

Vem är ni?
Vi är ett sammansvetsat gäng mellan 17 – 55 år, vi aktiva kommer från Harrström, Molpe, Petalax, Bergö, Malax, Helsingby, Smedsby, Solf, Pargas och Vasa. Vår station är positionerad vid Bredskärs Fiskehamn i Molpe men vårt aktivitetsområde är hela Kvarken.

Får ni betalt?
Vi är inte avlönade, ibland får vi skorpor ur en 5 kg säck till kaffet. En gång gjorde en haverist vi hjälpt sommaren innan en äppelpaj med vaniljsås, då var det fest och vi kände oss väldigt mycket avlönade.

Vem kallar ut er?
Det gör MRCC Åbo (Sjöräddningscentralen), de alarmerar oss per telefon (när vi är hemma) och per VIRVE när vi är i räddningsbåtarna. Ingen ringer oss direkt så därför har vi inget eget alarmnummer. MRCC Åbo alarmerar närmaste enhet, ibland kan det vara Kaskö Sjöräddning eller Vaasa Sjöräddningsförening fastän det är i området Malax-Korsnäs, ibland är vi i Närpes och ibland i Vasa/Korsholm.

Varför gör ni detta?
Bra fråga. Vi är bara helt vanliga osjälviska människor som älskar om att vara på sjön och gärna hjälper båtar och personer på sjön som behöver vår hjälp.
Vår besättning består av flickor och pojkar, män och kvinnor samt gubbar o gummor, ingen är för gammal. Vissa har varit med från start 1993 och vissa kom med förra veckan.

Vår Vision
Vår vision är att vara Kvarkens bästa sjöräddningsstation och en resurs för båtförare och vår uppdragsgivare MRCC Åbo

Vår Mission
Vår främsta uppgift är att hjälpa och rädda nödställda till havs samt att befrämja säkerhet och gott sjömanskap inom vårt verksamhetsområde