Tukikohdat

Yhdistyksen kaksi tukikohtaa mahdollistavat päivystys- ja koulutustoiminnan sekä varusteiden huoltamisen ja säilytyksen. Talkoovoimin ylläpidettävät tukikohdat ovat tärkeässä roolissa myös yhteisöllisyyden vahvistajana.   

 

Pirttiniemi

Paikan koordinaatit: lat 62°54’15.6″N  lon 27°43’43.5″E

Katso kartta

 

Operatiivisen toiminnan tukikohta siirtyi vuonna 2019 Maljalahdelta Pirttiniemeen. Osoite on Vesitie 18.

Pääosin talkoovoimin rakennetussa noin 80 neliötä käsittävässä uudisrakennuksessa on asianmukaiset tilat kokouksille ja koulutuksille sekä varusteille ja kalustolle. Lisäksi toimivuutta tuovat keittiö, suihku ja wc. Toimintojen keskittyminen Kuopion Pursiseuran vuokratontille lisää yhdistyksen vuorovaikutusta veneilyväen kanssa.  Myös yhdistyksen molemmat alukset ovat  operatiivisen tukikohdan välittömässä läheisyydessä.

 

 

  • Pirttiniemen asemavastaava
  • asema.kuopio (at)messi.meripelastus.fi

 

Iivarinsalo

Paikan koordinaatit: lat 62°49,1′ N lon 27°50,0’E

Katso kartta

Jo 1980-luvulla perustettu saaristotukikohta sijaitsee Iivarinsalossa Etelä-Kallavedellä noin kuuden merimailin etäisyydellä Kuopion Maljalahdelta. Kaupungin vuokratontille on rakennettu talkoovoimin päärakennus, sauna, varastoaitta, puuliiteri, agregaattivaja, grillikota ja laiturit. Perinteisiä aktiviteetteja Iivarinsalossa ovat viirinnosto kevällä ja viirinlasku syksyllä sekä juhannuspäivystys Operaatio Meritähti. Saaristotukikohta on vain yhdistyksen jäsenten käytettävissä, mutta toimii tarvittaessa myös yleisenä turvasatamana. Tukikohtaa voidaan myös vuokrata ulkopuolisille erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Lisätietoja saa Iivarinsalon isännältä.

 

  • Väinö ja Pirkko Rahkonen
  • Iivarisalon asemavastaavat
  • asema.kuopio (at)messi.meripelastus.fi