Tietoa meistä

SMPS Kuopion Järvipelastajat ry:n perustamisvuosi on 1971. Alkuperäinen nimi Pohjois-Savon Järvipelastusyhdistys ry muuttui 1989 muotoon Kuopion Järvipelastusyhdistys ry. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2000.

Yhdistyksemme suorittaa avustus-, etsintä- ja pelastustehtäviä Vuoksen vesistöalueella joko itsenäisesti tai viranomaisten tukena. Toimialueemme ulottuu Karvion, Varistaipaleen ja Konnuksen kanavilta Ahkiolahden ja Karjalankosken kanaville. Lisäksi toimialue kattaa Summan kanavan Suvasvedeltä Melalahteen sekä Juojärven, Vuotjärven ja Syvärin. Avustuspyynnöt ja toimeksiannot saamme pääsääntöisesti Trossi-palvelusta tai hätäkeskukselta.

Suoritamme avustus- ja pelastustehtäviä vuosittain noin sata.

Osallistumme myös yhteisharjoituksiin viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Yhdistys on mukana viranomaisten apuna toimivassa Vapaaehtoisessa pelatuspalvelussa. (VAPEPA).

Lisäksi toimintamuotoihimme kuuluvat koulutus- ja valistustehtävät.

 

Päivystystoiminta

Päivystyksemme toimii avovesikaudella ympäri vuorokauden. Päivystysvahvuudessa on aina yksi päällikkö ja kaksi miehistön jäsentä, joilla kaikilla on tehtäviinsä SMPS:n edellyttämä koulutustaso. Käytettävissämme on kaksi alusta, jotka ovat jatkuvassa lähtövalmiudessa Pirttiniemen tukikohdassa. Vilkkaimman veneilysesongin aikana päivystämme myös Iivarinsalon tukikohdasta käsin tai partioimalla vesillä.

 

Jäsenistö

Yhdistyksemme jäsenmäärä on noin 800, joista Trossi-jäsenyyksiä on noin 700. Toiminnan ytimen muodostavat Aktiivit, joita on noin 30. Aktiiveihin luokitellaan hallituksen jäsenet, toimi- ja vastuuhenkilöt, päivystysmiehistö, miehistökoulutettavat sekä muut aktiivisesti toiminnassa mukana olevat. Aktiiveihin ja myös koko jäsenistöön pidetään säännöllisesti yhteyttä sähköisellä tiedottamisella sekä järjestämällä yhteisiä aktiviteetteja.

Tervetuloa mukaan, tai hanki veneellesi TROSSI. Lisätietoja löytyy: Liity tästä!