Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat Helsingin Uivassa

Meripelastusseura esittelee vapaaehtoista meripelastustoimintaa Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 20.-23. elokuuta.

Uivassa on näytteillä Helsingin Meripelastusyhdistyksen PV5-luokan pelastusalus Rautauoma. Aluksen paikka on pienvenealtaassa ravintola Blue Peterin edustalla, ja sen esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet.

Rautauoma on 16,8 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä. Sen syväys on 0,8 metriä ja paino 20 tonnia. Aluksen kahden koneen yhteisteho on 1050 kW ja sen propulsiona vesisuihku. Matkavauhti on 28 ja huippunopeus 32 solmua. Aluksessa on monipuolinen meripelastusvarustus ensivastevarusteineen ja sammutuslaitteistoineen sekä nykyaikainen navigointi- ja viestintälaitteisto. Alatason hytissä on paaripotilaan hoito- ja kuljetusmahdollisuus.

Helsingin Meripelastusyhdistys on yksi Meripelastusseuran eniten pelastus- ja avunantotehtäviä vuosittain suorittavista yhdistyksistä. Tänä vuonna tehtäviä on kertynyt tähän mennessä 74. Koko maassa Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat kuluvalla kaudella hoitaneet 1179 tehtävää, joissa apua on saanut 2526 ihmistä.

Uiva on avoinna to-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18. Huomioithan, että Rautauoma on myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos vene ei ole paikalla käyntisi aikaan, on se joutunut lähtemään hälytystehtävään.