Siirry pääsisältöön

Espoossa kilpaillaan meripelastustaidoissa 5.9.

Espoossa järjestetään Suomen Meripelastusseuran 30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut lauantaina 5. syyskuuta klo 8.30-16. Mukana on 25 joukkuetta.

Kilpailurata sijoittuu Tapiolan keskustaan ja Haukilahden ympäristöön. Rata muodostuu kuudesta tehtävästä, joiden aiheena ovat: ensiapu, navigointi, viestiliikenne, vedenvarasta pelastaminen, merimiestaito ja ajankohtainen meripelastustehtävä. Kilpailussa painotetaan myös paineensietokykyä sekä fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä haastavissa tilanteissa. Yleisön on helpoin seurata kilpailuja Tapiolan keskusaltaan tuntumassa, missä yleisörastit alkavat klo 9.00.

Kilpailevat joukkueet muodostuvat vapaaehtoisista meri- ja järvipelastajista sekä meripelastustyötä tekevistä viranomaisista. Kilpailussa arvioidaan sellaisia tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä vesillä ihmisiä pelastettaessa ja autettaessa.

Meripelastustaitokilpailujen tapahtumia voi seurata kisojen omilla sivuilla sekä Espoon meripelastajien facebook-sivuilla.

Meripelastustaitokilpailujen teemana vuonna 2015 on Puhdas Itämeri. Espoon Meripelastajat haluavat tuoda kisojen yhteydessä esiin tietoutta Itämeren tilasta.

Ensimmäiset meripelastustaitokilpailut järjestettiin Espoossa vuonna 1986. Vuoden 2015 kesä on myös Espoon Meripelastajien 50. toimintakausi.