Nuorisotoiminta

Helsingin Meripelastusyhdistyksen nuorisotoiminta perustuu Suomen meripelastusseuran nuorisotoiminnan koulutusohjelmaan, ja osittain myös Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton Junior Lifesaver -kerhon ideaan. Meripelastuksen nuorisotoiminnan tavoitteena on antaa nuorille perustiedot meripelastuksesta ja turvallisesta vesillä liikkumisesta aina solmuista merikartan käyttöön ja navigointiin, sekä ensiavusta erilaisiin palonsammutustaitoihin asti. Myös hengenpelastus ja itsensä pelastaminen veden varasta erilaisissa tilanteissa on osa koulutusta. Tärkeällä sijalla ovat mukava yhteishenki ja hauska yhdessä tekemisen meininki.

Kokoonnumme keskimäärin kahden viikon välein, yleensä sunnuntaisin kello 12-14. Harjoituksia pidetään sekä HMPY:n meripelastusasemalla Jollaksen Matosaaressa että muissa mielenkiintoisissa paikoissa. Kiinnostuksen mukaisesti pyrimme järjestämään myös vierailuja erilaisiin merenkulku- ja pelastusalan kohteisiin, kuten paloasemille ja pelastuslaitokselle.

Jos olet kiinnostunut nuorisotoiminnasta, ota yhteyttä! Ryhmämme on usein täysi, mutta otamme jatkuvasti jonoon uusia 10 -13 -vuotiaita tyttöjä ja poikia. Toimintaan osallistumisen edellytyksenä ovat normaali terveys sekä 200 metrin uimataito. Aiempaa kokemusta veneilystä tai muusta vesillä liikkumisesta ei tarvita, innostus uuden oppimiseen ja yhdessä tekemiseen riittää.

Nuorisokouluttajina toimivat kokeneet meripelastajat, jotka ovat tottuneet toimimaan lasten ja nuorten kanssa.

Lisätietoja:
Sähköposti: nuoriso.helsinki@messi.meripelastus.fi