Siirry pääsisältöön

Vapaaehtoiset meripelastajat esittäytyvät Helsingin Uivassa

Meripelastusseura esittelee vapaaehtoista meripelastustoimintaa Helsingin Uivassa venenäyttelyssä Lauttasaaren HSK:lla 18.-21. elokuuta.

Uivassa näytteillä vuorottelevat Helsingin Meripelastusyhdistyksen PV5-luokan pelastusalus Rautauoma ja PV1-luokan vene Mikrolog III sekä Espoon Meripelastajien PV4-luokan alus Emmi ja PV1-luokan Westhouse. Alusten paikka on pienvenealtaassa ravintola Blue Peterin edustalla, ja niiden esittelijöinä toimivat vapaaehtoiset miehistönjäsenet. Aluksilla jaetaan yleisölle alus- ja viittatarroja (kuvassa).

Pääkaupunkiseudun meripelastusyhdistykset kuuluvat Meripelastusseuran eniten pelastus- ja avunantotehtäviä vuosittain suorittaviin yhdistyksiin. Tänä vuonna tehtäviä on kertynyt tähän mennessä yhteensä 135. Koko maassa Seuran vapaaehtoiset ovat kuluvalla kaudella hoitaneet 1195 tehtävää, joissa apua on saanut 2679 ihmistä. Vapaaehtoiset meripelastajat tekevät työtään ilman mitään taloudellista korvausta.

Uiva on avoinna to-pe klo 12-20 ja la-su klo 10-18. Huomioithan, että kaikki pelastusalukset ovat myös näyttelyn aikana hälytysvalmiudessa. Jos vene ei ole paikalla käyntisi aikaan, on se joutunut lähtemään hälytystehtävään.

Tervetuloa tapaamaan vesien vapaaehtoisia sekä kuulemaan lisää meripelastusharrastuksesta ja Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelusta!