Siirry pääsisältöön

31. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut – Kilpailukutsu

SMPS Rauman Meripelastusyhdistys ja yhteistyössä Suomen Meripelastusseura järjestävät valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut 3.9.2016, kilpailut huipentavat meripelastusaiheisen viikonlopun Raumalla 2.-4.9.2016.

1. Yleistä

Tästä kilpailukutsusta selviää lyhyesti meripelastusaiheisen viikonlopun perustiedot sekä ohjeet ilmoittautumisesta meripelastustaitokilpailuihin sekä nuorison meripelastuskilpailuihin.

Valtakunnallisiin meripelastustaitokilpailuihin ovat tervetulleita joukkueet, jotka edustavat Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistyksiä, turvallisuusalan viranomaisia tai muita meripelastuksesta kiinnostuneita yhteisöjä. Myös kansainväliset joukkueet ovat tervetulleita mukaan kilpailuihin.

Tarkemmat ohjeet kilpailujen säännöistä, viikonlopun ohjelmasta, tapahtumista, majoituksista ja yleisjärjestelyistä selviää internet-osoitteesta http://www.mptk2016.fi.

2. Kilpailujen toteutus ja kilpailualue

Meripelastustaitokilpailut toteutetaan kolmen hengen joukkueissa, kuuden aihealueen ja meriosuuden sisältävässä noin tunnin mittaisessa tehtäväradassa. Kilpailualueena on Rauman edustan merialue ja yleisö pääsee seuraamaan kilpailusuoritteita Syväraumanlahden Merijakamon ja Otanlahden välisellä alueella.

Aihealueet ovat: Merimiestaito, merenkulku, viestiliikenne, ensiapu, vedestäpelastus sekä ajankohtainen meripelastustehtävä.

Meriosuus suoritetaan HTech A25 SAR-veneillä, joihin on mahdollista tutustua perjantaina 2.9. illalla.

Kilpailujoukkueet ilmoittautuvat kilpailujärjestäjälle perjantaina 2.9. klo 17.00-20.00 Hotelli Kalliohovissa (Kalliokatu 25, 26100 Rauma). Joukkueenjohtajille on palaveri Hotelli Kalliohovissa perjantaina 2.9. klo 20.00.

Tulosten julkistus ja palkintojen jako on lauantaina 3.9. klo 18.00 juhlapaikka Juhlahovissa (Tikkalantie 7, 26100 Rauma).

3. Kilpailujoukkueiden kokoonpano ja varusteet

Valtakunnallisissa meripelastustaitokilpailuissa joukkue koostuu joukkueenjohtajasta ja kahdesta jäsenestä.

Huoltajan ilmoittaminen on mahdollista, mutta huoltaja ei kuulu viralliseen joukkuekokoonpanoon, eikä matkaa mukana meriosuudella.

Varustuksena kilpailujoukkueella on aina ulkona toimittaessa pelastuspuku ja pelastusliivit. Joukkueen tulee varautua vedessä toimimiseen ja siirtymiseen. Kilpailuun osallistuminen edellyttää uima- ja veneenkäsittelytaitoa.

Nuorisokilpailuihin osallistutaan kolmihenkisellä, uimataitoisella joukkueella, jonka jäsenet ovat 13-16 -vuotiaita.

4. Majoitus, muonitus ja huolto

Kilpailujoukkueet, kutsuvieraat ja kannustusjoukot varaavat majoituksen ilmoittautumislomakkeella kolmesta eri hotellivaihtoehdosta. Hinnat ja lisätiedot löytyvät internet-sivuilta.

Kilpailijoiden ja varusteiden huolto järjestetään kilpailusuorituksen jälkeen ohjatusti.

Kilpailijat saavat mukaansa eväspussit, tukijoukoilla on mahdollisuus ruokailla yleisörastien yhteydessä ja illallisgaala järjestetään Juhlahovissa lauantaina klo 18.00 alkaen.

Mikäli kilpailujoukkueet tai tukijoukot saapuvat aluksilla, on siitä ilmoitettava järjestäjälle 14.8. mennessä.

5. Logistiikka

Kilpailujoukkueille, tukijoukoille ja kutsuvieraille järjestetään kilpailupäivänä nonstop-tyyliset kuljetukset eri kilpailutoimintojen välillä, jolloin suoritukset ja kilpailujen seuranta on helppoa. Lisätietoja kuljetuksista löytyy internet-sivuilta sekä kilpailujulkaisuista elokuun lopussa.

Mikäli kiinnostuneita löytyy tarpeeksi, järjestetään valtaväyliä pitkin kohtuuhintainen ryhmäkuljetus Raumalle. Tästä lisää elokuun aikana.

6. Alustava aikataulu

Aika Tapahtuma Paikka
Pe 17-20 Joukkueiden ilmoittautuminen Hotelli Kalliohovi
Pe 17-20 Oheisohjelmaa halukkaille –
Pe 20.00 Joukkueenjohtajien palaveri Hotelli Kalliohovi
La 07.30 Kilpailujen avaus, joukkueet kokoontuvat Hoteli Kalliohovi
La 08.00 Ensimmäiset joukkueet radalle –
La 16.00 Tehtävien ratkaisut ja arviointi julkistetaan Internet-sivut
La 17.00 Protestiaika päättyy –
La 15-18 Huolto Majoitushotelli sekä Merikoulu
La 18.00 alkaen Illallisgaala, tulosten julkistaminen, palkintojen jako Juhlahovi
Su 10-13 Oheisohjelmaa halukkaille –

7. Ilmoittautuminen

Joukkueet, huoltajat, kannustus- ja tukijoukot sekä kutsuvieraat ilmoittautuvat internet-sivujen kautta su 14.8. mennessä. Ilmoittautumislomake: http://www.mptk2016.fi/kilpailijat-ilmoittautuminen

8. Viestintä

Kilpailujoukkueet saavat elokuun toisella viikolla kilpailuohjeet sähköposteihin, sama ohjeistus julkaistaan kaikille nähtäväksi internet-sivuilla.

Tarkempi ohjelma, ajankohtaisasiat sekä muut tiedotteet päivittyvät internet-sivuille.

9. Tervetuloa

Kilpailujärjestäjä, Rauman Meripelastusyhdistys ry, toivottaa kaikki meripelastuksesta kiinnostuneet tervetulleiksi kiinnostavaan viikonloppuun Raumalle 2.-4.9.2016.

Lisätietoa kilpailuista:
http://www.mptk2016.fi/
rmpy.mptk@gmail.com