Siirry pääsisältöön

Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 käyttöön 1.5.

Meripelastusseura parantaa Trossi-jäsentensä palvelua ottamalla käyttöön kiireettömien avustusten Trossi-palvelunumeron 1. toukokuuta.

Numerosta 0800 30 22 30 Trossi-jäsen saa apua vesillä niissä ongelmatilanteissa, joissa kyseessä ei ole vaaratilanne eikä avun saamisella ole kiire. Trossi-palvelunumero toimii 1.5.-31.10. vuorokauden ympäri. Puhelu on soittajalle maksuton, ja palvelun Meripelastusseuralle tuottaa Responda 113 Oy.

Tavoitteena on ohjata Trossi-palvelunumeroon aiemmin asiakkailta suoraan pelastusalusten päivystäjille tulleet Trossi-avunpyynnöt sekä hätäkeskukseen aiheettomasti tulleet soitot. Numero 0800 30 22 30 on jatkossa ensisijainen keino saada Trossi-jäsenpalveluun kuuluvaa apua vesillä.

Trossi-palvelunumero on tarkoitettu vain niitä tapauksia varten, jotka eivät täytä sisävesillä vesiliikenneonnettomuuden tai merialueella meripelastustehtävän tunnusmerkkejä. Kiireettömiksi tehtäviksi voidaan katsoa kuuluvan satamaan tai saareen kiinnittyneisiin tai hallitusti ankkuroituneisiin aluksiin kohdistuvat avustustehtävät silloin, kun niihin ei liity ihmisten pelastamista.

VAARATILANTEESSA soitetaan edelleen aina joko meripelastuksen hälytysnumeroon 0294 1000 tai yleiseen hätänumeroon 112.

Lue lisää Trossi-jäsenpalvelusta!

Trossi-palvelunumeron toiminta