Siirry pääsisältöön

Hallituksen ja valtuuston päätöksiä huhtikuun kokouksesta

Suomen Meripelastusseuran hallitus ja valtuusto kokoontuivat 23.4.2016 Helsingissä.

Hallituksen kokouksen tärkein päätettävä asia oli valtuustolle esitettävä alushankintasuunnitelma. Alustoimikunnan valmistelema esitys piti tällä kertaa sisällään vain ne hankinnat, päivityskorjaukset tai varustepäivitykset, joihin käytetään RAY:n vuosille 2015 tai 2016 myöntämää avustusta. Loput alushankintasuunnitelman sisällöt tuodaan marraskuun valtuustoon, jolloin meillä on tiedossa myös oikea hinta uudelle PV 2 luokan pelastusveneelle. Hallitus hyväksyi esityksen sellaisenaan ja se vietiin iltapäivällä kokoontuneen valtuuston käsittelyyn.

Hallitus nimitti SMPS:n 120-v juhlavuoden (2017) toimikunnan valmistelemaan juhlavuoden viettoon liittyviä tapahtumia ja muita sisältöjä. Toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Jorma Salopelto ja muiksi jäseniksi Kyösti Vesterinen, Pertti Helaniemi, Sara Mörsky, Tiina Hietikko, Sadri Wirzenius ja allekirjoittanut.

Toimitusjohtajan katsauksessa kerroin Bågaskärin vesivahingon (majoitussiiven alakerran isännän huoneen kylpyhuoneessa) korjaustöiden edistymisestä sekä toimintakeskuksen maalausurakasta. Päärakennus ja iso venevaja maalataan kesän aikana.

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous käsitteli sekä Seuran toimintakertomuksen että tilinpäätöksen viime vuodelta. Toiminnallisesti vuosi oli hyvin vilkas, joka näkyy mm. ennätyksellisessä määrässä tehtäviä. Kiitos kuuluu tietenkin kaikille vapaaehtoisille miehistöjen jäsenille ja muille paikallisyhdistysten toimijoille. Tilinpäätös hyväksyttiin myös. Se osoittaa hieman yli 37.000 e ylijäämää, joten silläkin saralla pärjäsimme ihan kohtuullisesti.

Toimintakertomus ja tilinpäätös löytyvät Messin materiaalipankista hallinto ja talous-osiosta. Kannattaa tutustua.

Valtuuston kokouksessa eniten keskustelua herätti alushankintasuunnitelma. Varsinkin veneiden arvioidut hinnat puhuttivat, sillä nyt esitetyssä suunnitelmassa oli päivitetty apuveneiden hinnat hankintasopimuksen mukaisiksi ja PV 2 hinta oli pyritty arvioimaan mahdollisimman inhorealistisesti. Toivottavasti marraskuun valtuustoon tuotava suunnitelma pitää sisällään positiivisen yllätyksen siinä suhteessa, että olemme nyt arvioineet PV 2 hinnan liian ylös.

Myös PV Aktian päivityskorjaus puhutti, mutta vilkkaan ja hyvän keskustelun jälkeen senkin osalta hankintasuunnitelma hyväksyttiin esitetyssä muodossaan.

Valtuuston lopussa oli hallituksen esitys valtuustolle, jossa esitettiin Jorma Salopellon nimittämistä Seuran kunniapuheenjohtajaksi. Valtuusto hyväksyi esityksen täysin yksimielisesti. Jorma Salopelto on toiminut mm. Seuran puheenjohtajana ja valtuuston puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana. Nyt meillä on siis kaksi kunniapuheenjohtajaa; Ilkka Toikka ja Jorma Salopelto.

Seuraava hallituksen kokous pidetään 17.5. ja sen jälkeen raportoin uudelleen.

Jari Piirainen