Siirry pääsisältöön

Yhdistyksen päivystyskausi

Saimaa vapautuu jäistä tänä vuonna historiallisen aikaisin. Joitain veneitä on jo laskettu, mutta suurin osa laskettaneen tavalliseen tapaan vasta toukokuussa. Yhdistyksemme aluksista avovene AV Kaukas on jo laskettu vesille ja alus on teknisessä valmiudessa. PV Willimiehen elinkaarikorjaus valmistuu aikataulussa ja alus tullaan siirtämään Porvoon Tolkkisten telakalta Lappeenrantaan huhtikuun loppupuolella. Valmiuteen alus tullaan asettamaan näillä näkymin toukokuun vaihteessa.
 
Koronavirusepidemia aiheuttaa monenlaisia muutoksia yhdistyksemme toimintaan. Kaikki koulutukset ja muut tapaamiset toteutetaan verkossa. Harjoitusten osalta asiat ovat siis järjestettävissä ”koronaturvallisesti”, mutta keikkojen osalta etämetodiikkaan ei ole vielä olemassa ratkaisuja. Turvataksemme pelastusalusten toimintakyvyn läpi epidemian, on meidän suojeltava miehistönjäseniämme tartunnoilta. Lisäksi näin suojelemme osaltamme myös muita: Tartunnan saanut miehistönjäsen voi tietämättään tulla tartuttaneeksi asiakkaita, joista osa voi kuulua riskiryhmiin. Pelastusaluksen asiakkaaksi kuitenkin ”joudutaan”, minkä vuoksi emme voi valita auttavamme ”vain riskiryhmiin kuulumattomia asiakkaita”.
 
Tämän vuoksi korona-aikakauden tehtävillä pyrimme olemaan mahdollisimman vähän tekemisissä asiakkaittemme kanssa. Kaikki keikkaan liittyvät ”keskusteluasiat” pyritään hoitamaan puhelimitse ja esimerkiksi hinaussuorite toteutetaan siten, että asiakkaat pysyvät veneessään (mieluiten sisällä hytissä) koko operaation ajan. Kun koronaepidemia on joskus ohitse, voi aluksiimme tulla taas tutustumaan entiseen tapaan jne. Toivottavasti tämä olisi pian ohitse.
 
Valtakunnallinen Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 aloittaa päivystyksen perinteiseen tapaan 1.5. Mikäli tätä ennen tarvitset kiireetöntä apua, voit tarpeen vaatiessa olla yhteydessä yhdistyksemme päivystysnumeroon 0400 553 544. Nyt huhtikuussa päivystysnumerossa ei ole vielä päivystystä 24/7 ja alusten valmiustilanne asettaa rajoituksia toiminnallemme, mutta osa keikoista on tehtävissä apuveneellämmekin. Hätätilanteessa kuitenkin oikea numero on aina 112.
 
Kaikesta huolimatta kevät ja avovesikausi tulee tänäkin vuonna! Onneksi maailmaan mahtuu paljon muitakin asioita, kuin koronavirus.