Tietoa meistä

Pelastus- ja avustustoiminta

Suomen Meripelastusseura Etelä-Saimaa ry on Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys. Yhdistyksemme, ylläpitää ja turvaa vapaaehtoisvoimin eteläisellä Saimaalla veneilijöiden ja vesilläliikkujien turvallisuutta ja avustaa tarvittaessa. Yhdistyksemme alukset ovat avovesikaudella 30min lähtövalmiudessa avustamaan ja pelastamaan Saimaalla avuntarvitsijoita. Teemme yhteistyötä Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastustoimen ja ensihoidon sekä Kaakkois-Suomen poliisin kanssa. Yhdistyksemme kouluttaa oman aktiivijäsenistön valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaan.

Kiireettömät veneiden tekniset viat sekä avustustehtävät ovat yleisimpiä tehtäviä meripelastusyksikölle. Olemme Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sopimusyksikkö ja osallistumme ennalta määritettyjen hälytysvasteiden mukaan pelastus- ja avustustehtävien suorittamiseen. Talvikaudella 2022 osa miehistöstämme on kouluttaunut ensiauttajiksi ja olemme Etelä-Karjalan hyvinvointialueen pelastustoimen ja ensihoidon ensivasteyksikkö. Osallistumme hätäkeskuksen tai ensihoidon kenttäjohtajan hälyttämänä ennalta määritettyihin tehtäviin ensivasteyksikkönä.

Olemme mukana myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Lappeenrannan osaston toiminnassa. Kuulumalla yhdistykseemme on mahdollisuus päästä myös Vapepan koulutuksiin mukaan. Lisätietoja tapahtumista ja koulutuksien ajankohdista saat Vapepan sivuilta.

Vuoden 2024 miehistö:

Eturivi vasemmalta oikealle:
Paavo Rikkilä, Roni Kokkola, Pekka Jaakkonen, Lila Rahikka, Teo Jurvanen, Satu Huurtomaa ja Juho Suoknuuti

Takarivi vasemmalta oikealle:
Toni Kolhonen, Joona Kokkola, Eero Scherman, Mikko Peräkylä, Matias Pekkanen, Ilkka Niemi, Matias Turunen, Heli Hirvonen, Outi Kolhonen, Kari Suhonen ja Toni Relander

Kuvasta puuttuvat: Elias Altarriba, Mika Huotari, Petrus Hänninen, Jenny Kiviaho, Milla Kokkoniemi, Aapo Sipari ja Petri Turunen.

Tukikohta

Tukikohtamme ja alusten asemapaikka sijaitsee Lappeenrannan satamassa Rapasaaren vanhassa asemarakennuksessa. Asemalla on asianmukaiset tilat koulutusten järjestämiseen, märkien varusteiden kuivaamiseen sekä jokaiselle miehistönjäsenelle on oma varustelokero henkilökohtaisille varusteille.