Tietoa meistä

Tietoa meistä

Suomen Meripelastusseura Etelä-Saimaa ry on Suomen Meripelastusseuran jäsenyhdistys. Yhdistyksemme, ylläpitää ja turvaa vapaaehtoisvoimin eteläisellä Saimaalla veneilijöiden ja vesilläliikkujien turvallisuutta ja avustaa tarvittaessa. Yhdistyksemme alukset ovat avovesikaudella 30min lähtövalmiudessa avustamaan ja pelastamaan Saimaalla avuntarvitsijoita. Teemme yhteistyötä Etelä-Karjalan Pelastuslaitoksen, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ja Kaakkois-Suomen poliisin kanssa. Yhdistyksemme kouluttaa oman aktiivijäsenistön valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaan.

Kiireettömät veneiden tekniset viat sekä avustustehtävät ovat yleisimpiä tehtäviä meripelastusyksikölle. Olemme Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sopimusyksikkö ja osallistumme ennalta määritettyjen hälytysvasteiden mukaan pelastus- ja avustustehtävien suorittamiseen. Talvikaudella 2022 osa miehistöstämme on kouluttaunut ensiauttajiksi ja olemme Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Eksoten ensivasteyksikkö. Osallistumme hätäkeskuksen tai ensihoidon kenttäjohtajan hälyttämänä ennalta määritettyihin tehtäviin ensivasteyksikkönä.

Olemme mukana myös Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Lappeenrannan osaston toiminnassa. Kuulumalla yhdistykseemme on mahdollisuus päästä myös Vapepan koulutuksiin mukaan. Lisätietoja tapahtumista ja koulutuksien ajankohdista saat Vapepan sivuilta.

 

Vuoden 2022 miehistö:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

(kuvaa klikkaamalla, kuva aukeaa isompana)

 

Päällystö (ylärivi vasemmalta oikealle)
Outi Kolhonen, Eero Scherman, Elias Altarriba, Mikko Peräkylä, Vesa Kettunen, Kari Suhonen, Joona Kokkola, Toni Kolhonen Matias Pekkanen,

(keskirivi vasemmalta oikealle)
Aapo Sipari, Jaakko Kosonen, Toni Relander, Jutta Hartikka, Pekka Jaakkonen

(alarivi vasemmalta oikealle)
Antti Nousiainen, Saku Laitinen, Ville Hostikka, Ilkka Niemi

Kuvasta puuttuvat: Oliver Kuustonen, Mika Huotari, Hanna Venäläinen, Satu Huurtomaa, Severi Simpura, Nico Leppäniemi, Matias Turunen, Petrus Hänninen, Matias Suortti, Sami Toukola, Carla Mäkelä,

 

Tukikohta

Tukikohtamme ja alusten asemapaikka sijaitsee Lappeenrannan satamassa Rapasaaren vanhassa asemarakennuksessa. Asemalla on asianmukaiset tilat koulutusten järjestämiseen, märkien varusteiden kuivaamiseen sekä jokaiselle miehistönjäsenelle on oma varustelokero henkilökohtaisille varusteille.