Siirry pääsisältöön

Vesillä liikutaan myös pimeällä


Päällikkö Max Holm täyttämässä lokikirjaa yömyöhään venyneen etsintätehtävän jälkeen.

Venetsialaiset, tai kuka milläkin nimellä haluaa päättyvän kesän juhlaa kutsua, pidettiin viime viikonlopun vaihteessa. Olisiko huvila- tai veneilykauden päättäjäiset? Monet veneilijät alkavatkin jo lopetella vesillä liikkumista ja mökkeilijät alkavat valmistella mökkejään talven tuloa varten.

Mutta sitten on joukko, joka liikkuu vesillä niin kauan kuin järvet ovat auki. Syksyn pimeys tuo omalta osaltaan haastetta veneilyyn ainakin navigoinnin osalta. Jyväskylän järvipelastajien tämän viikon päivystävä päällikkö Max Holm tietää kokemuksesta, että pimeän tullen vesillä liikkuessa kaikki näyttää erilaiselta kuin päivänvalossa. Tuttukin reitti muuttuu haasteellisemmaksi ja tällöin taito navigoida tulee aivan erilaiseen arvoon. Karttaplotteria, merikarttaa ja öisiä valoja pitää osata tulkita ja tietää missä kohtaa on menossa, Max tähdentää.

Pimeäetsinnän harjoitus eli yöllinen navigointikilpailu

Pimeänavigointia pääsee turvallisesti harjoittelemaan Korpilahden järvipelastajien järjestämässä XXIV KALLIOSAAREN YÖAJOssa, joka on pimeäetsinnän harjoitus eli yöllinen navigointikilpailu. Kilpailu järjestetään la 29.9.2018 kello 20.00 alkaen. Lähtöpaikka on Korpilahden järvipelastajien tukikohdan laituri Kalliosaaressa (61°57’P, 25°35’I), johon osallistujien toivotaan kokoontuvan kello 19 mennessä. Kilpailu on tarkoitettu moottoriveneille. Ilmoittautuminen tiistaihin 25.9. mennessä. Osallistumismaksu on 20 euroa venekunnalta. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Pertti Vuorinen 040 0413 452 tai pertti.vuorinen(at)gmail.com