Siirry pääsisältöön

Miehistöhaku 2023

Sinustako vapaaehtoinen järvipelastaja?

Etsimme taas riveihimme uusia aktiivisia jäseniä!

Jyväskylän Järvipelastajat päivystävät avovesikaudella Pohjois-Päijänteellä ja suorittavat avustus- ja pelastustehtäviä yhdessä alueen viranomaisten kanssa. Valtaosa tehtävistä on kiireettömiä avunantotehtäviä veneilijöille, mutta meillä on valmius myös kiireellisillä pelastustehtävillä toimimiseen.

Toiminta koostuu muun muassa viikonloppupäivystyksistä tukikohtasaaressamme Konjakissa, avustus- ja pelastustehtävien suorittamisesta, viikkoharjoituksista, tapahtumapäivystyksistä ja talkoista. Mukaan pääsemiseksi ei vaadita aikaisempaa veneilykokemusta, vaan Suomen Meripelastusseuran koulutusjärjestelmä mahdollistaa kouluttautumisen toimintaan alusta alkaen.

Mukaan tulijoilta edellytämme normaalia terveyttä ja fyysistä kuntoa, uimataitoa ja vähintään 16 vuoden ikää. Toivomme myös toimintaan sitoutumista, joskin jokainen jäsen osallistuu vapaaehtoistoimintaan elämäntilanteensa ja ajankäyttönsä asettamissa rajoissa. Haluamme mukaan pitkäaikaisia miehistönjäseniä ja pyrimme tarjoamaan heille laadukkaan koulutuksen. Tämän vuoksi saatamme rajoittaa tulokaskurssille hyväksyttävien määrää. Valintakriteereinä toimivat motivaatio sekä mahdollisuudet osallistua tulokaskurssille ja sitoutua toimintaan.

Uusien infotilaisuudet järjestetään tiistaina 11.4.2023 klo 19 Säynätsalon paloasemalla (Saunatie 13) sekä tiistaina 18.4.2023 klo 19 Mattilanniemessä Actiw Oy:n tiloissa (Ahlmaninkatu 2 E, 2. krs). Infotilaisuuksien jälkeen teemme kiinnostuneiden kanssa käydyn keskustelun pohjalta osallistujavalinnat tulokaskurssille, joka järjestetään kevään ja alkukesän 2023 aikana.

Jyväskylän Järvipelastajien miehistö koostuu eri ikäisistä ja taustaltaan erilaisista ihmisistä, joita yhdistää halu toisten auttamiseen, vesillä liikkumiseen ja motivoituneeseen yhdessä tekemiseen. Tule osaksi tätä porukkaa!