Siirry pääsisältöön

Hätämerkinantovälineiden ampumaharjoitus

Jyväskylän järvipelastajat juhlivat reilun viikon kuluttua vietettävää 112-päivää jo hieman etukäteen edistämällä veneilyturvallisuutta hätämerkinantovälineiden ampumaharjoituksen muodossa. Harjoitus järjestetään lauantaina 2. helmikuuta kello 12–15 Säynätsalon paloaseman rannassa ja paikalle ovat tervetulleita ampumaan omia, alle seitsemän vuotta vanhoja hätämerkinantovälineitään kaikki täysi-ikäiset ja päihteettömät henkilöt. Paikalla on myös ampumattomaksi kelpaamattomien hätämerkinantovälineiden keräyspiste.

Tapahtuman yhteydessä on mahdollisuus ostaa kahvia ja makkaraa. Kahvit tapahtumaan on ystävällisesti sponsoroinut Jari-Pekka Hankasalmi ja makkarat saamme H-Lihapalveluilta. Kioskitoiminnasta tuleva tuotto menee tapahtuman järjestämiskulujen kattamiseen. Tapahtumaa kanssamme on järjestämässä myös Keski-Suomen pelastuslaitos ja tapahtumapäivän vakuutuksista vastaa Lähitapiola.

Vuosi alkoi Jyväskylän järvipelastajilla kaikin puolin juhlallisesti, sillä saimme hankittua tulevalle kaudelle alukseemme defibrillaattorin eli sydäniskurin. Sydänpysähdystilanteessa defibrillaattorin antaman sähköiskun avulla kyetään pysäyttämään haitallinen rytmihäiriö ja pyritään täten mahdollistamaan sydämen normaalin rytmin sekä verenkierron käynnistyminen. Uusi defibrillaattori on niin ikään mukana myös lauantaina järjestettävässä hätämerkinantovälineiden ampumaharjoituksessa. Kiitämme lämpimästi kaikkia defibrillaattorin hankintaan osallistuneita tahoja. Listan lahjoittajista pääsette näkemään edellisestä uutisesta.